ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

14:47 - 29 Νοε 2011 | Ειδήσεις
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι συνάντηση του Πρόεδρου του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία και στελεχών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 26/11/2011.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα του Πατριαρχείου και της ελληνικής Ομογένειας, όπως και οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο κ. Μίχαλος σε συζήτηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ανέπτυξε τις θέσεις του ΕΒΕΑ για τις τρέχουσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι η ανάγκη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τις απόψεις του Προέδρου του ΕΒΕΑ περί της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής ασπάστηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς κρίσης αξιών που διέπει την ανθρωπότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και τα επιμελητηριακά στελέχη επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της συνάντησης των Προέδρων και Γενικών Διευθυντών της Λέσχης των σημαντικότερων Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2011.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.