ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: «Θέλουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με το Ισραήλ»

15:51 - 10 Ιαν 2012 | Ειδήσεις
«Η συνεργασία μας με το Ισραήλ μπορεί να δημιουργήσει πηγές πλούτου και για τις δύο χώρες» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με το πέρας της συνάντησης του με το Ισραηλινό ΥΠΕΞ Εχούντ Μπαράκ.
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, κατά την οποία προσδιορίσθηκε το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα.

Σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μια ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με το Ισραήλ, που δεν στρέφεται εναντίον κανενός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική που επιδιώκει συνεργασία με όλους της τους γείτονες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του Ισραηλινού ομολόγου του στην Ελλάδα διότι επιστεγάζεται σε κλίμα συνεννόησης και φιλίας και επεκτείνεται στον τομέα της άμυνας.

«Επιλογή και δέσμευσή μας αποτελεί η εμβάθυνση της συνεργασίας» τόνισε ο υπουργός, παρατηρώντας πάντως ότι καθυστέρησε η εγκαθίδρυση διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαού αλλά και τους λαούς όλης της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαράκ τόνισε ότι το Ισραήλ προσβλέπει σε στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμβολή της στις περυσινές πυρκαγιές και επισήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Αμυνας του Ισραήλ θα γίνει δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου και αργότερα το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.