ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με τα συνδικάτα η Μέρκελ

15:02 - 07 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
Αυξήσεις 6,5% ζητά το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας και της Ευρώπης
Το συνδικάτο, IG Metall, που αριθμεί 3,6 εκατ. μέλη ζητά από την Γερμανική κυβέρνηση αύξηση ποσοστού 6,5% στις αποδοχές των εργαζομένων στους κλάδους στη βιομηχανία μετάλλων και ηλεκτρικών ειδών.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν πως η Γερμανία κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη 3% το 2011 και 3,7% το 2010, επομένως το αίτημα για αύξηση στους εργαζόμενους στη βιομηχανία μετάλλων και ηλεκτρικών ειδών είναι απόλυτα λογικό.

Τον Μάιο του 2010 η IG Metall είχε έρθει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργοδοτών στη βιομηχανία για μια εφάπαξ πληρωμή 320 ευρώ και αύξηση 2,7% σε ετήσια βάση. Η ισχύς αυτής της συμφωνίας λήγει στο τέλος Μαρτίου. Συνεπώς τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις και όλα δείχνουν πως συνδικάτα και εργοδότες θα συγκρουστούν σχετικά με το ζήτημα των αυξήσεων.

Με την πλευρά των εργοδοτών να εκπροσωπείται από τους επικεφαλής κολοσσών όπως οι BASF και Volkswagen, και με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ήδη κέρδη ρεκόρ για το 2011, τις εξαγωγές της Γερμανίας να ξεπερνούν το κολοσσιαίο νούμερο του ενός (1) τρισ. ευρώ και την ανεργία στη Γερμανία να διαμορφώνεται σε χαμηλό εικοσαετίας τον Ιανουάριο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.