ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα - Καταγραφή ζημιών από το ΕΒΕΑ

13:51 - 13 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
«Η Βουλή των Ελλήνων επέλεξε να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και τα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, καθώς και το PSI, παρά το γεγονός ότι ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας που επέβαλε το Μνημόνιο, ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που συμφώνησε σε αυτό και ανέλαβε να το εφαρμόσει, αναγνωρίζουν ότι περιέχει τραγικά λάθη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
«Παραδέχονται ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στην αύξηση των φόρων και στις περικοπές μισθών. Παραδέχονται ότι η ύφεση καθιστά αδύνατη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», επεσήμανε, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς, τίποτε δεν έχει τελειώσει, με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου. Η εφαρμογή του PSI και η νέα δανεική σύμβαση δεν αποτελούν πανάκεια και δεν θα οδηγήσουν αυτόματα ούτε στη σωτηρία, ούτε στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να αξιοποιήσει την όποια ελάφρυνση προκύψει από την ανταλλαγή ομολόγων και να οδηγηθεί ταχύτερα και ασφαλέστερα στην έξοδο από την κρίση.

Επί της ουσίας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μια σκληρή από ελληνικής πλευράς, διαπραγμάτευση».

Καταγράφει τις ζημιές το ΕΒΕΑ

Με δώδεκα συνεργεία το ΕΒΕΑ προχωρά στην καταγραφή των ζημικών που σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, "το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για μια ακόμη αφορά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο απέναντι στις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας χθες το βράδυ από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, έχει οργανώσει δώδεκα συνεργεία τα οποία ήδη προχωρούν σε καταγραφή των ζημιών των ανωτέρω επιχειρήσεων".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.