ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητές Λυκείου πίσω από τους Anonymous

15:05 - 20 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 3 μαθητές Λυκείου είναι υπεύθυνοι για την «επίθεση» στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης
Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.

Κατά τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος στην Αθήνα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν σε ιστοτόπους που είχαν παραβιαστεί, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετέχουν σε οργανωμένα κτυπήματα κατά ελληνικών ιστοτόπων και χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «GHS». Εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους, οι crackers χρησιμοποιούσαν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στις οικίες των τριών νεαρών κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί υπολογιστές, στους οποιους διενεργείται ψηφιακή ανάλυση για να ταυτοποιηθούν οι επιθέσεις τους, καθώς όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται. Η κατηγορία που βαρύνει τους τρεις νεαρούς αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ).
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.