ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αιχμές» κατά Βορίδη από ΟΦΑΕ

15:58 - 29 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
«Φαίνεται να αλλάζει στάση ο κ. Βορίδης, μετά τη μετακίνηση του στη ΝΔ» καταγέλλει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η Ομοσπονδία Φορτηγών και Αυτοκινηστών Ελλάδας, για το «άνοιγμα» στη μεταφορά καυσίμων.
Αναλυτίκα η ανακοίνωση του ΟΦΑΕ:

«Τις τελευταίες ημέρες φτάνουν πληροφορίες στην ΟΦΑΕ που θέλουν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να μεταβάλλει τη στάση του, σχετικά με τις ρυθμίσεις που αναμένονται για την αγορά των μεταφορών.

Σύμφωνα με αυτές, το υπουργείο θέλει να ακυρώσει την απελευθέρωση στην μεταφορά υγρών καυσίμων, ρίχνοντας ουσιαστικά ένα μανδύα προστασίας γύρω από τα 700 – 800 βυτιοφόρα που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρύθμιση η οποία θα χαρακτηρίζει την μεταφορά υγρών καυσίμων ως «ειδική μεταφορά», κάτι που θα σημαίνει σε απλά ελληνικά πως το επάγγελμα για αυτή την κατηγορία θα παραμείνει «κλειστό».

Έχει χαρακτηριστεί άραγε «ειδική μεταφορά» η μεταφορά αερίου και χημικών; Αν πάντως ισχύει κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο για τα παγκόσμια δεδομένα.

Μία ακόμη ρύθμιση είναι αυτή που θα αυξάνει την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια για την απόκτηση άδειας σε απαγορευτικά επίπεδα για τον μέσο επιχειρηματία.

Η ΟΦΑΕ θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για φήμες, οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο και ότι ο υπουργός Μ. Βορίδης θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του αναφορικά με το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στην αγορά των μεταφορών.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν – εφόσον έχουν βάση – την αλλαγή στάσης του υπουργείου να σχετίζεται και με την μεταπήδηση του Μ. Βορίδη από το ΛΑ.Ο.Σ στη ΝΔ. και συγκεκριμένες επιδιώξεις που υπάρχουν εντός της ΝΔ, από πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον της αρμόδιας διεύθυνσης της ΝΔ.

Η ΟΦΑΕ καλεί τον υπουργό να παραμείνει αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις, οι οποίες και έχουν λάβει την έγκριση της Ομοσπονδίας. Επίσης εύχεται όπως οι πληροφορίες να μην έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο.

Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επόμενη συνάντηση με τον Μ. Βορίδη που θα γίνει σύντομα.»
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.