ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 35% η δύναμη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

18:03 - 21 Μαρ 2012 | Συνεντεύξεις
Στο 35% η δύναμη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ακόμα και αν συνεργαστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, δε θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιραίτητο ποσοστό για αυτοδυναμία. Τουλάχιστον αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», αφού τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) δε συγκετρώνουν παραπάνω από 35%.

Στην πρώτη μέτρηση μετά την εκλογή του Ευ.Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ από την πέμπτη θέση ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 12,5%. Η ΝΔ προηγείται με 10 μονάδες.

 

 

Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με 10 μονάδες και συγκεντρώνει ποσοστό 22,5%. Ακολουθούν στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 12,5% αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%.

 

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει το 11,5% της προτίμησης και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου το 11%.

 

Αξιοσημείωτη είναι και η πτώση του ΛΑΟΣ που συγκεντρώνει 3%, δηλαδή ακριβώς πάνω στο όριο για την είσοδο του στη Βουλή. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 3,5% και φαίνεται να εισέρχεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%.

 

Επτά στους δέκα δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ποσοστό αυτό πριν από ένα μήνα ήταν χαμηλότερο κατά 6 μονάδες.

 

Επίσης, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79% εκτιμούν πως η χώρα με την κυβέρνηση Παπαδήμου οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση.

 

Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 22 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.