ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θα μπορώ να έρθω στην Ελλάδα;» ρώτησε η Μέρκελ τον Παναγόπουλο

13:58 - 23 Μαρ 2012 | Ειδήσεις
«Τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild» η απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ στη γερμανίδα καγκελάριο.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις είναι το περιεχόμενο της κατ' ιδίαν συνομιλίας που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλο την Πέμπτη στο Βερολίνο.

 

 

Περιγράφοντας την συνομιλία στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι η κ. Μέρκελ του επισήμανε: «Έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν έχω πρόβλημα να έρθω στην Αθήνα να ακούσω από κοντά την άποψη των συνδικάτων».

 

 

«Θα έρθετε;» την ρώτησε ο κ. Παναγόπουλος, για να απαντήσει η Γερμανίδα καγκελάριος: «Μα μπορώ να έρθω;», υπαινισσόμενη το άσχημο κλίμα που υπάρχει.

 

«Κινητοποιήσεις θα γίνουν, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει η Bild» ήταν η απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι η γερμανική γνώμη είναι δηλητηριασμένη από τα δημοσιεύματα ορισμένων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως και η ελληνική κοινή γνώμη.

 

Ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ «ήταν ευγενέστατη, αλλά αμετακίνητη στις απόψεις της, πολύ σκληρή και απόλυτα ενημερωμένη».

 

Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα, ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε κατά τη συνάντησή τους είναι η απάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, όταν ο Γ.Παναγόπουλος μίλησε για το θέμα των διογκωμένων αμυντικών δαπανών: «Καλά όλα αυτά που λέτε με τις αμυντικές δαπάνες, αλλά γιατί δεν φροντίζετε να δημιουργήσετε ένα Κτηματολόγιο;»

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 23 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.