ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταμάτησε η απεργία των οδηγών στα ΚΤΕΛ

15:40 - 12 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Σε «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων στα ΚΤΕΛ προχώρησαν οι απεργοί το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης. Τα δρομολογία θα εκτελεστούν κανονικά.

Μέχρι και το μεσημέρι τα δρομολόγια από το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό γίνονταν μετ' εμποδίων, με τα λεωφορεία να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν κόσμο έξω από το σταθμό οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν σήμερα 24ωρη απεργία, είχαν αποκλείσει και τις δύο πύλες του σταθμού παρεμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση.

 

Μάλιστα, γύρω στις 11 το πρωί επικράτησε ένταση στο σταθμό μεταξύ οδηγών και ιδιοκτητών καθώς επιχειρήθηκε να αναχωρήσουν δύο δρομολόγια για Πελοπόννησο, από την πίσω πύλη του σταθμού. Οι οδηγοί αντέδρασαν και απέτρεψαν την αναχώρησή τους.

 

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται από το πρωί τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός ούτε σημειωθήκαν επεισόδια.

 

«Στο σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

 

Κανονικά πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια των λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία». Οπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων είναι και οι οδηγοί των οχημάτων τους και δεν συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Λιούπα η κίνηση είναι αυξημένη, η πληρότητα στα λεωφορεία φτάνει έως και 100%, ενώ οι τελευταίοι εκδρομείς θα αναχωρήσουν το Μεγάλο Σάββατο από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε στο ρ/σ ΣΚΑΙ πως «η Δημοκρατία λέει να υπάρχει η ελευθερία του ατόμου, αλλά να μην ενοχλεί την ελευθερία του άλλου» και πρόσθεσε: «Με όλη αυτή την ένταση με την ΠΝΟ και με τους οδηγούς των ΚΤΕΛ δημιουργείται μια απόπειρα διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής».

 

Εκτίμησε ακόμη ότι «αυτό θα είναι κακός συνοδός μέχρι τις εκλογές, αν έχουμε τέτοια φαινόμενα» και συνέστησε «σε όλους αυτούς συγκράτηση και να δούμε τα θέματά μας την επόμενη των εκλογών».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 12 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.