ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "φίλοι του Λουκάνικου " πίσω απί την επίθεση στο σπίτι του Ράιχενμπαχ

15:56 - 16 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Φίλοι του Λουκάνικου" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιά στο σπίτι του επικεφαλής της ειδικής ομάδας δράσης (task force) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα Horst Reichenbach.

Η ομάδα φέρεται να έριξε μπογιά στο σπίτι του Reichenbach και να έκαψε το αυτοκίνητο  της συζύγου του ως διαμαρτυρία στα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα στο  πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική  τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
  

 

"Λουκάνικος" είναι το όνομα του αδέσποτου σκύλου που συμμετέχει μαζί με τους  διαδηλωτές σε όλες τις αντιμνημονιακές πορείες στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Η εφημερίδα Berliner Morgenpost έλαβε ένα μήνυμα από τους "Φίλους του Λουκάνικου",  οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και στο οποίο απειλούσαν την τρόικα. 

 

Ο Helmut Lange, ανώτατος εισαγγελέας της χώρας, είπε ότι η ομάδα αυτή είναι άγνωστη,  ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει αν την ώρα της επίθεσης την Δευτέρα το βράδυ, ο  Reichenbach ή μέλη της οικογένειάς του βρισκόντουσαν στην κατοικία τους στο Πότσνταμ,  λίγο έξω από το Βερολίνο. 

 

Η ομάδα του Reichenbach απαρτίζεται από 50 συμβούλους που συνεργάζονται με τα  ελληνικά υπουργεία για το πως να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να  βελτιώσουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να μειώσουν την γραφειοκρατία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.