ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όχι" από τον εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη

20:01 - 17 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός, η βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση της προσωρινής της κράτησης.
Ο κ. Βούλγαρης κρίνει επίσης ότι αν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη, ενδεχομένως "θα επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες πράξεις".
Στην αίτηση που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες, δια των συνηγόρων της, η κ. Σταμάτη χαρακτηρίζεται "άδικη και επαχθής" η προφυλάκισή της, δεδομένου ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο στερείται και τον πατέρα που επίσης είναι προφυλακισμένος. Πρότεινε μάλιστα να της επιβληθούν ακόμη και οι όροι του κατ΄οίκον περιορισμού και της εμφάνισης τρεις φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορουμένης, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι και άλλες μητέρες ανηλίκων είναι στη φυλακή για αξιόποινες πράξεις και επίσης ότι υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις ανδρόγυνων που τελούν υπό κράτηση. Η αίτηση της κ. Σταμάτη θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο Συμβούλιο που έχει και τον τελικό λόγο για την αποφυλάκισή της ή όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.