ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Κον Μπεντίτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

08:44 - 24 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
«Πραγματική τρέλα» το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς, υποστήριξε ο κ. Μπεντίτ
«Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα!». Με αυτό το μήνυμα προς τους έλληνες πολίτες έκλεισε χθες ο πάλαι ποτέ Κόκκινος Ντάνι, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο από κοινού με τον έλληνα ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο.
 
Οπου «τρίτος δρόμος», «ανάμεσα στη θέση κρατάμε το Μνημόνιο ως έχει και πετάμε το Μνημόνιο στα σκουπίδια», η προσαρμογή του Μνημονίου «έτσι ώστε να υπάρξει ελπίδα» - οι Ευρωπαίοι Πράσινοι παρουσίασαν χθες επτά συγκεκριμένες προτάσεις για διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση, από την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προβλεπόμενου χρόνου για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έως το «πλήρες πάγωμα», για τρία χρόνια, των αμυντικών δαπανών και αγορών με ταυτόχρονη εγγύηση της ασφάλειας των συνόρων από την ΕΕ.
 
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ επεφύλαξε βαριές εκφράσεις για το πρόγραμμα της «ελληνικής Αριστεράς» - του ΣΥΡΙΖΑ. Και ήταν χείμαρρος, όπως πάντα: «Υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό δύο προτάσεις, κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών, κατάργηση δηλαδή της μείωσης μισθών, και ελάχιστος μισθός 1.300 ευρώ. Είναι πραγματική τρέλα, εντελώς ανόητο! Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο; Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές!..
 
Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο... μου λέτε πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα; Ή με αυτούς που θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν; Οι Ελληνες πρέπει να στείλουν στο Κοινοβούλιο μια τρίτη δύναμη, ικανή να κάμψει και τους δύο».
Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 24 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.