ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

09:56 - 30 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
Ποια θέματα κυριαρχούν: οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, οι φόροι που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 45.000 στους ΟΤΑ".

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "την πρόσληψη 45.000 ατόμων σε ΟΤΑ, με σύμβαση πεντάμηνης διάρκειας, μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες θα ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γελάει ο κόσμος με τις βλακείες των κινδυνολόγων του σάπιου συστήματος που καταρρέει".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα δόλια κόλπα των βρώμικων συστημάτων που είχαν επιστρατευτεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 για να φράξουν το δρόμο προς την εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έχουν επιστρατευτεί και πάλι, έχοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολα τα ονόματα στις λίστες της ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής (και Μεσσηνίας), συγκέντρωση στη Συγγρού όλους τους υποψηφίους στις περιφέρειες του νομού Αττικής θέλοντας να τονίσει ότι στο Λεκανοπέδιο θα δοθεί «η μητέρα των μαχών»".

 

ΕΘΝΟΣ: "Ντοκουμέντο για τον εφιάλτη της δραχμής".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δραματικό φαύλο κύκλο θα βύθιζε τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι συνέπειες προβάλλουν ασύγκριτα πιο επώδυνες από αυτές που υφίστανται σήμερα η κοινωνία και η οικονομία. Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας περιγράφει τον εφιάλτη από την έκρηξη της ανεργίας, την απογείωση του πληθωρισμού, την εκμηδένιση του λαϊκού εισοδήματος".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προβλέψαμε το φονικό σεισμό της Ιταλίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πρόγνωση για το συγκεκριμένο σεισμό είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλία Τσιάπα από τις 4 Μαΐου και στις 26 Μαΐου δημοσιεύθηκε και στην Ελεύθερη Ωρα. Επομένως, ήταν αναμενόμενος και όχι απρόσμενος όπως δηλώνουν κάποιοι σεισμολόγοι".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σενάριο τρόμου η επιστροφή στη δραχμή. Εκθεση-σοκ από την Εθνική Τράπεζα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βιοτικό επίπεδο... Τουρκίας με ανεργία 34%, πληθωρισμό 30%, ύφεση 22% και πρώτη υποτίμηση κατά 65%. Το κατά κεφαλην εισόδημα θα πέσει από τις 19.400 ευρώ στις 8.700 ευρώ".

 

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι φθάσαμε στην κατάρρευση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ετσι φθάσαμε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το ΠΑΣΟΚ έρριξε πρόωρα την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και, ερχόμενο στην εξουσία, έφερε την καταστροφή. Επί δύο χρόνια ενέπαιζε τους πάντες. Υπέγραφε μνημόνια για διαρθρωτικές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες, αλλά δεν τις εφήρμοζε. Και υπό το βάρος της ανικανότητός του, τελικά κατέρρευσε".

 

Η ΑΥΓΗ: "Σπέκουλα από την Εθνική!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ρόλο «μεγάλης φίλης» του Αντ. Σαμαρά, η Εθνική Τράπεζα, με «επιστημονική μελέτη» της, επέλεξε χθες να ανασύρει το σενάριο της δραχμής και να επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη υιοθετώντας το εκβιαστικό δίλημμα που ουσιαστικά μόνο η Μέρκελ θέτει στον ελληνικό λαό προεκλογικά".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φόροι-φωτιά για τα μικρά εισοδήματα. Ακόμα και για τους ανέργους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαρύ φορτίο θα κληθούν να σηκώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων. Οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και γενικότερα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα υποστούν ισχυρότατο σοκ".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο εφιάλτης της εξόδου από το ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εφιαλτικές θα είναι οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 55% τουλάχιστον, από τα 19.400 ευρώ σήμερα σε 8.700, πλήττοντας κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 34% και ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 32%, παρασύροντας σε επίπεδα άνω του 35% τα επιτόκια δανεισμού νοικοκυριών και επιχειρήσεων".

 

Η ΝΙΚΗ: "Κατασχέσεις 7 απαντήσεις και πως να τις αποφύγετε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, έστω και 300 ευρώ, καλό είναι να «δηλώσετε» τις αποταμιεύσεις που μπορεί να έχετε σε τραπεζικό λογαριασμό, γιατί η εφορία μπορεί να σας τις κατάσχει!".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Φωτιά» σε τεκμήρια και αποδείξεις. Φορο-σοκ από τα εκκαθαριστικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«φωτιά» στα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα αρχίσουν να έρχονται στους φορολογούμενους από τις αρχές Ιουνίου βάζουν η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση-ετοιμότητα του λαού στο ενδεχόμενο άναρχης πτώχευσης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε περίπτωση άναρχης χρεοκοπίας, απέναντι στο λαό είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση, θα είναι αντίπαλός του. Δεν πρόκειται να τον στηρίξει. Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Το μήνυμα Ολάντ: Σεβασμός στους Ελληνες. Το πάθημα Λαγκάρντ: Πήρα το μάθημά μου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναδιπλώθηκε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της. «Πήρα ένα μάθημα ότι δεν πρέπει να κάνω συγκρίσεις μεταξύ δύο χωρών όπως ο Νίγηρας και η Ελλάδα», παραδέχθηκε. Την ίδια στιγμή μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστελνε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. «Οι Ελληνες έχουν δώσει πολλά αυτήν την περίοδο. Χρειάζεται σεβασμός κι εγώ είμαι υπέρ του σεβασμού»".

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: "Εφιάλτης για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εφιαλτικές συνθήκες θα υπάρξουν στην οικονομία στο απευκταίο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή ή σε ένα νέο νόμισμα. Σε ειδική μελέτη που κατήρτισε η Εθνική Τράπεζα καταγράφονται τα μακροοικονομικά δεδομένα της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών και σε κίνδυνο απομόνωσης της χώρας".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χάος θα φέρει η δραχμή. Εκθεση-σοκ της Εθνικής για τις συνέπειες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση κατά 55% θα υποστούν τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, εκτιμά σε έκθεσή της η Εθνική Τράπεζα. Το νέο νόμισμα θα υποστεί άμεσα ονομαστική υποτίμηση 65%, ενώ σύμφωνα με την ΕΤΕ θα ακολουθήσουν και άλλες".

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Η Ελλάδα της δραχμής. Η Εθνική Τράπεζα αποτιμά το κόστος μιας πιθανής εξόδου από το ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από τα πάσης φύσεως σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποκαλύπτει με στοιχεία και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματική υποχώρηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55%, με αντίστοιχη συρρίκνωση της αξίας των ακινήτων και των καταθέσεων, θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά η Εθνική Τράπεζα σε ειδική μελέτη που ποσοτικοποιεί, για πρώτη φορά, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην ανεργία που θα έφθανε το 34%, στον πληθωρισμό που θα υπερέβαινε το 30%-35% με σταθερά ανοδική τάση και στην ύφεση που θα διαμορφωνόταν στο επίπεδο του 22%, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% που ήδη επήλθε".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.