ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:47 - 20 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Οι προσπάθεις σχηματισμού κυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εδωσαν τα χέρια για... κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για το σχηματισμό της πολυπόθητης κυβέρνησης συνεργασίας".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η χώρα βουλιάζει και στο ΠΑΣΟΚ σκοτώνονται για το αν θα είναι υπουργός η Φώφη!!!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα βουλιάζει στην κυριολεξία και στο ΠΑΣΟΚ σφάζονται αν θα είναι υπουργός η Φώφη Γεννηματά ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου το κόμμα του Φώτη Κουβέλη βάζει εξωπραγματικούς όρους για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο νέο σχήμα".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί θα πάρουν υπουργεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η νύχτα βγάζει επίσκοπο, κατά τη λαϊκή ρήση, και η αυγή -εν προκειμένω- κυβέρνηση. Το μεγάλο παζάρι κρατούσε όλη τη νύχτα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα τρικομματική κυβέρνηση".

 

ΕΘΝΟΣ: "Υπουργοί με σφραγίδα συναίνεσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντικείμενο ολονύκτιων διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ηγεσίες των κομμάτων που συμπράττουν στον σχηματισμό κυβέρνησης αποτέλεσε η επιλογή των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Κρίσιμης σημασίας χαρτοφυλάκια αναλαμβάνουν τεχνοκράτες. Τη διαβούλευση χαρακτήρισε η συναινετική διάθεση".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοίγουν παράθυρο για συνολική επαναδιαπραγμάτευση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αξιωματούχοι της Κομισιόν παραδέχονται ότι οι στόχοι δεν βγαίνουν και θέτουν ως μοναδικές «κόκκινες γραμμές» τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Από το G20 η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της".

 

ΕΣΤΙΑ: "Τώρα η ευκαιρία για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι εκλογές καλώς ή κακώς έγιναν. Η νέα βουλή δεν βρίσκεται πλέον σε «δυσαρμονία» με το λαϊκό αίσθημα, όπως διετείνονται εκείνοι που επέμειναν για την διενέργειά τους. Τώρα στο Κοινοβούλιο έχει αποτυπωθή πλήρως η λαϊκή βούλησις".

 

Η ΑΥΓΗ: "ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ χέρι-χέρι σε κυβέρνηση Σαμαρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά, με τη συμμετοχή της... αντιμνημονιακής ΔΗΜΑΡ στα σκαριά. Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο, Κουβέλη σήμερα για τις ανακοινώσεις. Ολονύκτιο παζάρι για τους υπουργούς. Συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ, διαφωνίες στη ΔΗΜΑΡ για το αν πρέπει να μπουν πρωτοκλασάτα στελέχη τους στην κυβέρνηση".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σκληρό πόκερ για τους υπουργούς και το προγραμματικό πλαίσιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμερα πιθανότατα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αφού φαίνεται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών αρχηγών, κλειδώνει το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα και από έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κλειδώνει η συμφωνία για κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«κλειδώνει» η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά και εντός της ημέρας είναι πιθανόν να ανακοινωθεί η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο θα μετάσχουν και γνωστά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα".

 

Η ΝΙΚΗ: "Ποιούς δανειολήπτες καλύπτει η... ευρωομπρέλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ευρωβουλευτές προτείνουν «κούρεμα» στα χρέη, μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση στην αποπληρωμή και δόση όχι μεγαλύτερη από το 40% του μισθού. Παρέμβαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προστατευθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τις τράπεζες και τους καταχρηστικούς όρους που βάζουν χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυβέρνηση Αντώνη, μακράς πνοής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αναζήτηση συγκλίσεων για τις προγραμματικές θέσεις αλλά και τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που εντείνουν τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να μην παραπλανηθεί ο λαός με την όποια επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επαναδιαπραγμάτευση, για την οποία κάνουν λόγο Ευρωενωσιακοί και Αμερικανοί επιτελείς, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στην Ελλάδα, είναι η αναπροσαρμογή του μνημονίου στις συνθήκες της κρίσης για διέξοδο σε όφελος του κεφαλαίου, για να πάρει ανάσα και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί κανένα λαϊκό πρόβλημα".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Λύνουν το σταυρόλεξο της νέας κυβέρνησης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αναμένεται να λυθεί το σταυρόλεξο του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προχωρήσει αρκετά και η συζήτηση για τη διατύπωση της προγραμματικής συμφωνίας".

 

City Press: "Μπερδεύτηκαν στην αφετηρία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται ότι καταλήγουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν και οι διαπραγματεύσεις, τόσο σε επίπεδο αρχηγών όσο και σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, συνεχίζονταν ως αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης αυτής, αλλά και να αποφασιστεί ποια πρόσωπα θα τη στελεχώσουν".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οι τελευταίες «πινελιές»".

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: "Τρικομματική κυβέρνηση με εύθραυστες ισορροπίες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις των τριών κομμάτων -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- για τη σύνθεση και το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία έχουν καταρχήν αποφασίσει να στηρίξουν".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγή κλίματος με μειώσεις φόρων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και ανάσχεση της πίεσης στα χαμηλά εισοδήματα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στους βασικούς άξονες της προγραμματικής συμφωνίας της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ που συζητήθηκαν χθες σε τριμερή σύσκεψη αντιπροσωπιών των κομμάτων".

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Συμφωνία και στο πλαίσιο των προγραμματικών αρχών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εως σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. Ηδη χθες έξι στελέχη των τριών κομμάτων κατέληξαν σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολυκομματική κυβέρνηση με προγραμματική σύγκλιση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε νέα τελική συνάντηση στη Βουλή, σήμερα το μεσημέρι, των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Αντώνη Σαμαρά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.