ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα κυβέρνηση στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ

12:05 - 21 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Τα περισσότερα, χωρίς να προβούν σε αναλύσεις, ανέφεραν την ορκωμοσία Σαμαρά, αφήνοντας να διαφανεί ανακούφιση για το γεγονός ότι η χώρα έπαψε να είναι «ακέφαλη».

Όλα τα ξένα μέσα τονίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως, το έργο του νέου πρωθυπουργού θα είναι επίπονο.
 
Το αμερικανικό CNN σημειώνει πως, «ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός, τα μέλη του οποίου υποσχέθηκαν να πιέσουν για αναδιαπραγμάτευση των σκληρών μέτρων λιτότητας που επεβλήθησαν βάσει του μνημονίου, θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις».
 
Η επίσης αμερικανική εφημερίδα Washington Post στέκεται, και αυτή με τη σειρά της, στις πολυάριθμες προκλήσεις που περιμένουν την καινούρια κυβέρνηση. Βέβαια, δεν παραλείπει να υποστηρίξει ότι, «οι φόβοι που υπήρχαν για αθέτηση των υποσχέσεων από πλευράς Αθήνας, έχουν υποχωρήσει», αφενός χάρη στο εκλογικό αποτέλεσμα αφετέρου χάρη στην κυβέρνηση, που αυτή τη φορά σχηματίστηκε σύντομα και «είναι πλειοψηφικά ισχυρή».
 
Ο βρετανικός Independent αναφέρεται στο νέο δεδομένο που δεν είναι άλλο από το ότι, «η Ελλάδα απέκτησε, την Τετάρτη, την πρώτη εκλεγμένη κυβέρνηση εδώ και οκτώ μήνες». «Ο 61χρονος Αντώνης Σαμαράς, η επιμονή του οποίου για εκλογές τον Μάιο οδήγησαν τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο, δεσμεύτηκε λέγοντας, ‘θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε απτές ελπίδες στον λαό μας’», επισημαίνει η αγγλική εφημερίδα.
 
Η γαλλική Monde, εστιάζει στα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου είπε ότι με τη βοήθεια του Θεού, εκείνος και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα πάντα για έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Monde δεν παραλείπει να αναφερθεί στην άμεση πρόσκληση που δέχτηκε ο Σαμαράς, λίγο μετά την ορκωμοσία του, από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον συνεχάρη και τον προσκάλεσε στο Βερολίνο για μία πρώτη επίσημη συνάντηση.
 
Η γερμανική Deutsche Welle σχολιάζει ότι πρόκειται για μία «όχι ακριβώς σταθερή κυβέρνηση», επισημαίνοντας πως η δήλωση Σαμαρά για σκληρή δουλειά άμεσα, αποδοκιμάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ –την κύρια αντιπολιτευτική δύναμη. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός νους του κόμματος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε πως το κόμμα του θα είναι άγρυπνος φρουρός, παρακολουθώντας από κοντά κάθε κίνηση της νέας κυβέρνησης για να διαπιστώνει εάν, πράγματι, γίνεται αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.