ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανειστές εναντίον χρεωμένων!

08:43 - 22 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Δανειστές εναντίον χρεωμένων!
Από το «έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε» μέχρι το «μ..... Καραγκούνης», και από τις προβλέψεις κάθε σχετικού και όχι, το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με αυτήν της Γερμανίας, αν μην τι άλλο, σε προβοκάρει να το παρακολουθήσεις.

Την ώρα που εμείς κάναμε εκλογές και δεν ξέραμε αν και τι κυβέρνηση θα έχουμε, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας «έτρεχε» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ελλάδα και Γερμανία κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση, αυτή των «8» και -πως τα φέρνει η μοίρα- θα παίξουν μαζί, σ' ένα αγώνα που θα διεξαχθεί σήμερα.

 

Η «κόντρα» που θέλουν να πλασάρουν κάποιοι μεταξύ των δύο χωρών, δε θα μπορούσε να μην κάνει την εμφάνιση της και στο ποδόσφαιρο. Και ξεκίνηση από τις μεταγραφές στο αγώνα της εθνικής μας με τη Ρωσία, με αναφορές τύπου «έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε». Φυσικά οι Γερμανοί δεν θα άφηναν χωρίς απάντηση αυτό το γεγονός.

 

Έτσι, η Bild, εφημερίδα γνωστή για τα «φιλελληνικά» της αισθήματα, σε ένα ρεπορτάζ πιο «κίτρινο» από ποτέ, παρακολουθεί και καταγράφει λεπτό προς λεπτό ένα τυπικό 24ωρο των Ελλήνων διεθνών στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η «γαλανόλευκη» αποστολή, παρουσιάζοντας τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος ως μια παρέα που, το μόνο που κάνει όλη μέρα, είναι «να βρίζει, να καπνίζει και να τραγουδάει»!


Στο κλίμα «πόλωσης» ή χαβαλέ που έχει δημιουργηθεί, έρχεται και δένει και η παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, στις εξέδρες του Γκσταγκ, όπου θα γίνει ο αγώνας. Και είναι βέβαιο ότι όλες οι κάμερες θα είναι στραμένες πάνω της σήμερα, περιμένοντας κάθε αντίδραση της για να συνεχιστεί το ... «τζέρτελο» που έχει δημιουργηθεί...!


Πάντως, οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων δε δείχνουν να έχουν «τσιμπήσει» σ' αυτό το περίεργο κλίμα, αφού ξεκεθαρίζουν ότι δε χωρά η ποιλιτική στο ποδόσφαιρο και πως το σημερινό είναι απλά ένα παιχνίδι.

 

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας ξεκινά στις 21.45 και μεταδίδεται από την ΕΤ-1.

 

Ξεκάθαρα μπροστά η Γερμανία

 

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ξεκάθαρο φαβορί τη Γερμανίαμ με τις αποδόσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο να μην αφήνουν πολλά σημάδια ασιοδοξίας για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Bwin δίνει στο 11,30 τη νίκη της Γερμανίας και στο 11 αυτήν της Ελλάδας και την ισοπαλία στο 5.25.

Η betfair έχει στο 1,34 την νίκη των Γερμανών και στο 12,5 την επικράτηση της χώρας μας, ενώ το Χ παίζεται στο 5,5. Ανάλογες αποδόσεις και από την Unibet με την νίκη των Γερμανών να είναι στο 1,30, των Ελλήνων στο 11,0 και την ισοπαλία στο 5,25.

 

Μειωμένες βάρδιες σε εργοστάσια της Γερμανίας

 

Ποδόσφαιρο-εργασία 1-0, τουλάχιστον στη Γερμανία, όπου όλες οι βάρδιες στην αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen θα μειωθούν, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα εναντίον της Ελλάδας.

 

Έτσι, η τελευταία βάρδια θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα και όχι στις 21:00, όπως είναι το κανονικό ωράριο. Την ίδια απόφαση έλαβε και η Opel για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ρούσελχαϊμ, ενώ η Daimler άφησε την ευθύνη της απόφασης στον υπεύθυνο κάθε εγκατάστασης.

 

Στη BMW, αντίθετα, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά στον προημιτελικό.

 

 

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για το το «ντέρμπι του χρέους»


Οι Ελληνες θέλουν να κερδίσουν τη γερμανική ομάδα και να βγάλουν τη Γερμανία από το ...Euro, γράφει σε σημερινή μεγάλη ανταπόκριση από την Αθήνα, η έγκυρη γαλλική Liberation.


Σίγουρα, απέναντι στη γερμανική ομάδα οι Ελληνες ξέρουν ότι μπορεί να βρεθούν όπως οι 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες: Αποφασισμένοι να αγωνιστούν με θάρρος ώσπου να πεθάνουν. Ωστόσο, η παρουσία της Αγκελα Μέρκελ στον αγώνα στο Γκντάνσκ προσφέρει μια ονειρεμένη ευκαιρία για αθλητική ρεβάνς μιας χώρας που νιώθει ταπεινωμένη, προσθέτει η εφημερίδα.

 

Προκαλεί για να προκαλεί η Bild...

 

«Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε! Έτσι θα γκρεμίσει ο Γιόακιμ Λεβ την άμυνα-μπετόν των Ελλήνων», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας. «Καταφέρατε να σωθείτε και να παραμείνετε στο ευρώ, αλλά σήμερα δεν θα σωθείτε. Ημιτελικά… ερχόμαστε και ο πρώτος τίτλος μετά το 1996 θα είναι πιο κοντά», αναφέρει το κείμενο.

 

 Αλέξανδρος Βέλμαχος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 22 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.