ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:12 - 22 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Η σύσταση της νές κυβέρνησης και η χθεσινή ορκομωσία της στο επίκεντρο του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Οχι λόγια, έργο και αποτελεσματικότητα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«λίγα λόγια και πολλή δουλειά», συνέστησε στους υπουργούς του ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαχαίρι 30% στις αποδοχές των υπουργών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κυρίαρχη την αίσθηση πως η νέα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» δεν έχει περίοδο χάριτος και με δεδομένη την ασφυκτική πίεση του χρόνου, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έδωσε το σήμα προς τους υπουργούς να «τα δώσουν όλα» για να βγει η χώρα από τη δεινή οικονομική κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα 13 «άγνωστα» πρόσωπα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τυχαίο; Ο χρόνος θα δείξει. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο 13ος πρωθυπουργός. Οι «άγνωστοι» του υπουργικού συμβουλίου είναι και αυτοί 13".

 

ΕΘΝΟΣ: "Βαθύ μπλε στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο έντονος γαλάζιος χρωματισμός της νέας κυβέρνησης αποτελεί μια επιλογή με ισχυρό ρίσκο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους. Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν, με πρώτο εκείνο του συντονισμού".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σκοτεινό παγκόσμιο κέντρο πίσω από τις αιρέσεις στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ίδιος κύκλος ανθρώπων παράγει όλες τις ψευτοθρησκείες!... Ο ίδιος ο «ταμίας» της Εκκλησίας του Σατανά εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως... ιδρυτής των Σαηεντολόγων. Σατανιστικό εγκληματικό το «παιχνίδι» Vampires! Ποιοι δίνουν τις μάχες κατά των αιρέσεων και υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων... Επιστολή Πειραιώς Σεραφείμ στον Πρωθυπουργό για το βλάσφημο «έργο» Corpus Christi".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "5 πρόσωπα κλειδιά στην κυβέρνηση Σαμαρά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, η επανεκκίνηση της αγοράς, η ασφάλεια του πολίτη και η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους σε Υγεία και απασχόληση τα μεγάλα στοιχήματα που θα κρίνουν την πορεία του κυβερνητικού σχήματος".

 

ΕΣΤΙΑ: "Η Κυβέρνησις πρέπει να πετύχη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως ετόνισε ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατά το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε χθες μετά την ορκωμοσία της Κυβερνήσεως, η Κυβέρνησις θα κριθή από την αποτελεσματικότητά της".

 

Η ΑΥΓΗ: "Χωρίς άλλοθι σε κυβέρνηση Δεξιάς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση Σαμαρά με τα όλα της! Ολα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. σε κρίσιμα υπουργεία, αφανείς φίλοι του Ευ. Βενιζέλου σε υπουργικούς θώκους και στελέχη υποδειχθέντα από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ως τεχνοκράτες! Ορίζοντας της κυβέρνησης η τετραετής θητεία προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι του Μνημονίου σε όλους τους τομείς".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αφεντικό μας ο ελληνικός λαός".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι ο ελληνικός λαός είναι το αφεντικό της κυβέρνησης, περιμένει από αυτήν αποτελέσματα και δεν δίνει πίστωση χρόνου, και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παραλείψεις, κακοφωνίες και λάθη".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση χωρίς περίοδο χάριτος".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, με θετικό πρόσημο, αλλά και επιλογές των κομματικών ηγεσιών που προκαλούν ερωτήματα, σχημάτισε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η νέα κυβέρνηση έχει ως σημαντικό «κεκτημένο» ότι δεν είναι περιορισμένου χρόνου ή ειδικού σκοπού".

 

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "7 μυστικά για να γλιτώσετε φόρους".

Η εφημερίδα γράφει "ποιες κατηγορίες δαπανών μπορούν να σας εξοικονομήσουν έως και 10% του φόρου. Τι αλλάζει στους τόκους των στεγαστικών δανείων, τι γίνεται με τις δαπάνες των ενοικίων, τα ιατρικά έξοδα, τα ασφάλιστρα ζωής και τα δίδακτρα".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τι να περιμένουμε από την κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης".

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Τώρα να δούμε πόσο μάγκες είστε...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έπειτα από ζυμώσεις τεσσάρων ωρών κι ενώ είχε γίνει η σχετική προεργασία, δημιουργήθηκε η νέα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Προηγήθηκε και συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων όπου και ολοκληρώθηκε το τελικό κείμενο του προγραμματικού πλαισίου".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Θα φορτώσει την κρίση στο λαό η νέα συγκυβέρνηση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η νέα συγκυβέρνηση που ορκίστηκε χτες είναι δεσμευμένη απέναντι στην ΕΕ και την ελληνική πλουτοκρατία, να φορτώσει στο λαό την καπιταλιστική κρίση. Η αναδιαπραγμάτευση δε γίνεται για να προστατεύσει το λαό από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Μόνο η λαϊκή συσπείρωση και πάλη μπορεί να παρεμποδίζει, να ανατρέπει αντιλαϊκά μέτρα".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Μπορούν;".

Η εφημερίδα γράφει "προσδοκίες, προκλήσεις, ισορροπίες και συμβιβασμοί: η κυβέρνηση συνεργασίας μπροστά στις Συμπληγάδες της ελληνικής κρίσης. Η κυριαρχία των στελεχών της ΝΔ και οι προσθήκες τεχνοκρατών που προτάθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαμόρφωσαν τη χημεία του 39μελούς σχήματος".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ορκίστηκαν να τα καταφέρουν".

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: "Διορθώσεις στην πολιτική με διατήρηση των στόχων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ανατραπούν οι στόχοι για μηδενισμό του ελλείμματος, έλεγχο του δημόσιου χρέους και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ο βασικός προσανατολισμός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τη διακήρυξη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζει η μεγάλη δοκιμασία. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το εύρος των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οξύνονται καθημερινά υποχρεώνουν την κυβέρνηση που ορκίστηκε τελικά χθες, να υπερβεί γρήγορα τις εγγενείς και προφανείς αδυναμίες της, ώστε να αποκτήσουν βάση οι ελπίδες για αντιστροφή της πολύμηνης καθοδικής και επώδυνης πορείας που ακολουθεί η χώρα και η κοινωνία".

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι 14 δεσμεύσεις των τριών. Για εργασιακά, μισθούς φορολογικά και θεσμικά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 14 σημεία προγραμματικών δεσμεύσεων συμφώνησαν ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ, μετά την τριήμερη διαβούλευση των εκπροσώπων των τριών αρχηγών. Στο 8σέλιδο κείμενο υπάρχουν δεσμεύσεις για τα εργασιακά, τα φορολογικα και τα θεσμικά, οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ενα κυβερνητκό πείραμα για το πλέον κρίσιμο έργο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη δέσμευση της διασφάλισης της ανάπτυξης, της αναθεώρησης των μνημονίων, της παραμονής στο ευρώ και του μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, δηλαδή των στόχων που περιγράφονται στη διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, άρχισε, χθες, το δύσκολο έργο της υλοποίησης των παραπάνω στόχων, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο".

 

DEALnews: "Οι κρυφές αποφάσεις!".

Η εφημερίδα σημειώνει "Οι τρεις άξονες του σχεδίου των Βρυξελλών. Ο «κωδικός» Ελλάδα και η επιμήκυνση. Το κόστος χρήματος και τα έντοκα γραμμάτια. Η Αθήνα περιμένει και μια «μεγάλη έκπληξη». Το Eurogroup και οι διευκρινήσεις που ζητήθηκαν. Η σύσκεψη στην Αθήνα και που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για την οικονομία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.