ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν τα μέλη της κυβέρνησης

12:06 - 22 Ιουν 2012 | Συνεντεύξεις
Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν τα μέλη της κυβέρνησης
Tι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης

«Η λέξη - κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνοντας καθήκοντα. «Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών» είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στη χώρα για να εξαλειφθεί το συστημικό ρίσκο.

«Θέλουμε ένα καινούριο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα για να εκπλήξουμε θετικά. Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την συνεργασία των τριών κομμάτων» τόνισε.

Στο υπουργείο Εσωτερικών

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις τρεις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του. Αυτές, όπως είπε, θα είναι η διαμόρφωση μιας σύγχρονης πολιτείας με εκσυγχρονισμένη δημόσια διοίκηση, η δημιουργία ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και η διαμόρφωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο ώστε να παύσει η χώρα να είναι αποθήκη ψυχών.

Στο υπουργείο Εξωτερικών

Το έργο σας δεν θα είναι εύκολο, καθώς η κρίση που πλήττει τη χώρα δεν άφησε αλώβητη την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.

«Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής» δήλωσε από την πλευρά του ο νέος ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση γι' αυτό -όπως υποστήριξε- είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.

Στο υπουργείο Εργασίας

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στον Γιάννη Βρούτση, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης τόνισε ότι η κατάσταση στο χώρο της εργασίας είναι εκρηκτική, πως επιχειρήθηκε η σύγκλιση και η αναζήτηση λύσεων, αλλά -όπως είπε- κάποιοι δεν θέλησαν να καταλάβουν. Ωστόσο, συνέχισε, η σύγκλιση πρέπει να αναζητείται ανά πάσα στιγμή.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί στο υπουργείο αναλαμβάνουν άνθρωποι με ιδέες, προτάσεις και πρόγραμμα. Πιστεύω ότι θα δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτησή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμανε:

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο της ψυχικής μου αναζήτησης, θα υπερασπιστώ την ιδέα αποκατάστασης του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, πρόκειται για προσωπική δέσμευση».


Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και το θέμα της μετενέργειας. Ειδικότερα για τους μισθούς, ο κ. Βρούτσης είπε ότι στόχος είναι να εναρμονισθούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομιμότητα.

 

Στο υπουργείο Παιδείας

«Ξεκινάμε από σήμερα σκληρή δουλειά με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», είπε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη χωρίς αναγέννηση. «Να κρατήσουμε ζωντανό το εκπαιδευτικό σύστημα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπου χρειάζεται και να εφαρμόσουμε όσα σχεδίασαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, διότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια» είπε, μεταξύ άλλων.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης


Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ευχαρίστησε ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

«Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και παρά την ένδεια μέσων, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται, αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο που τους διακατέχει» δήλωσε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας:

«Τα δύο έτη που είχα την τιμή να ηγούμαι της Ελληνικής Αστυνομίας και τους οκτώ μήνες που από διάφορες θέσεις βρέθηκα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντιμετωπίστηκαν πρωτόγνωρες προκλήσεις, στις οποίες ανταποκριθήκαμε με αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία. Σας καλώ να συνεχίσετε με το ίδιο σθένος, τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να υπηρετείτε τα ιδανικά της Δημοκρατίας. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στα παιδιά μας, στην πατρίδα μας».

 

Στο υπουργείο Τουρισμού

 

Την επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της τραυματισμένης εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό προέταξε η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της από την απερχόμενη υπουργό Τατιάνα Καραπαναγιώτη, κάνοντας παράλληλα λόγο για έκτακτο σχέδιο άμεσης ενεργοποίησης προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα της χώρας διεθνώς.

«Οι συνθήκες επιβάλλουν έργα, όχι λόγια. Ο τουρισμός οφείλει να γίνει πάλι ο κεντρικός πυλώνας της οικονομίας και ο πρωταγωνιστής της. Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, γιατί οι μεμονωμένες προσπάθειες δεν προωθούν την αξιοποίηση των υπαρχουσών δυνάμεων», επεσήμανε η νέα υπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 22 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.