ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:41 - 25 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Οι διεργασίες εν όψει της Συνόδου Κορυφής και τα προβλήματα υγείας Σαμαρά και Ράπανου στο επίκεντρο του σημερινού Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:Ούτε άλλοι φόροι ούτε άλλες μειώσεις μισθών

Η εφημερίδα γράφει "ξεκάθαρη απόφαση των τριών της κυβέρνησης... Πρώτος στόχος η Ανάπτυξη και η βελτίωση της δανειακής σύμβασης. Στην προγραμματική συμφωνία προβλέπουν επίσης αύξηση του αφορολογήτου, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια κ.α.".

 

 ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκληρή γραμμή στη Σύνοδο Κορυφής

Η εφημερίδα τονίζει "αυστηρές οδηγίες Σαμαρά στον Δ.Αβραμόπουλο που θα σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης. Στρατηγικός στόχος η επιμήκυνση κατά 2 χρόνια στο πρόγραμμα προσαρμογής και οι αλλαγές στο μνημόνιο".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η αλήθεια για την περιπέτεια του Αντώνη

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τουλάχιστον μια εβδομάδα σε ακινησία κατ`οίκον ο πρωθυπουργός! Του απαγόρευσαν οι γιατροί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Ο Δημ.Αβραμόπουλος θα τον εκπροσωπήσει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη. Θρίλερ με τον Βασ.Ράπανο με αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν θα αναλάβει ή όχι (τελικά) τσάρος της Οικονομίας".

 

 ΕΘΝΟΣ: Ρυθμιστής των εξελίξεων ο Ράπανος

H εφημερίδα σημειώνει ότι "ο αιφνίδιος κλονισμός της υγείας του Β.Ράπανου δημιουργεί νέα δεδομένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας καθίσταται εκ των πραγμάτων ρυθμιστής των εξελίξεων. Σήμερα αποφασίζει αν θα αποδεχθεί τελικά την πρόταση να αναλάβει το υπ.Οικονομικών. Η επίσκεψη της τρόικας αναβάλλεται λόγω και της ασθένειας του πρωθυπουργού ".

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γέρνοντας Παΐσιος για την Πείνα, τον Αντίχριστο και την Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία πολύ σεβάσμια μορφή της Ορθοδοξίας του πολύ πρόσφατου παρελθόντος είναι ο μακαριστός Πατέρας Ιωάννης Καλαΐδης. Είχε πλήθος χαρισμάτων, ανάμεσα στα οποία και το προορατικό, ενώ η φιλανθρωπία του άφησε πραγματικά εποχή στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Είχε και γνωριμία με τον Γέροντα Παΐσιο, ο οποίος του ανέφερε μερικά άκρως σημαντικά πραγματα για τις μελλοντικές εξελίξεις και γεγονότα.

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ιατρικό θρίλερ με πολιτικές παρενέργειες

H εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός Οικονομικών περιμένει εντός των ημερών τις γνωματεύσεις των θεραπόντων, για να ανακοινώσει την ανάληψη των καθηκόντων του. Απόλυτη στήριξη από την κυβέρνηση που αναγνωρίζει την υπερπροσπάθειά του για να βοηθήσει τη χώρα".

 

 ΕΣΤΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

H εφημερίδα τονίζει ότι "αυτά που συνέβησαν στον τόπο μας κατά την τελευταία τριετία μόνον ως εφιάλτη μπορούν να χαρακτηρισθούν. Ολα άρχισαν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβερνώσης τότε ΝΔ με διαφορά 4,5 μονάδων. Από την ημέρα εκείνη ο κ.Γ.Παπανδρέου άρχισε να απειλή την κυβέρνηση Καραμανλή με πρόωρη πτώση κατά την προεδρική εκλογή ".

 

 Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις. 13 διευκρινίσεις για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους

H εφημερίδα αναφέρει "ασφαλιστικός οδηγός με παραδείγματα. Τα όρια ηλικίας και το ύψος των αποδοχών για πλήρη ή μειωμένη σύνταξη περιλαμβάνει ο οδηγός για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ".

 

 ΤΑ ΝΕΑ: Η Ελλάδα στο ιατρείο, το ευρώ στο ιερατείο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συσκέψεις στην κατοικία του προγραμματίζει ο Σαμαράς. Αμηχανία στο Μαξίμου για Ράπανο. Σήμερα συζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης. Νέα συνάντηση της Μέρκελ με τον Ολάντ την Τετάρτη. Μεγάλο παζάρι πριν από τη Σύνοδο. Η τρόικα θα περιμένει την ανάρρωση του Αντώνη Σαμαρά".

 

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αδεια δωμάτια σε τιμές ευκαιρίας. Τουριστική καθίζηση έφεραν οι διπλές εκλογές

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετέωρο το επιτελείο της οικονομίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιθανότατα σήμερα, θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το υπουργείο Οικονομικών. Καθοριστικό θα είναι το αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων για το Β.Ράπανο, ο οποίος νοσηλεύεται από την Παρασκευή. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Β.Ράπανου με τον πρωθυπουργό για την άρση της εκκρεμότητας, καθώς ξεκινούν οι συζητήσεις για αλλαγές στο Μνημόνιο".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παρίσι-Βερολίνο ψάχνουν κοινές γραμμής πολιτικής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρίσιμη για το αποτέλεσμα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής (28-29 Ιουνίου) χαρακτηρίζεται η συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ, την Τετάρτη, στο Παρίσι, οπότε θα επιχειρηθεί μια προσέγγιση των απόψεων σε κορυφαία θέματα, όπως η τραπεζική ένωση και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές".

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.