ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γίνεται με τον Ράπανο

09:55 - 25 Ιουν 2012 | Συνεντεύξεις
Τι γίνεται με τον Ράπανο
Φουντώνουν οι φήμες περί άρνησης του να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών. Ο ίδιος θα περιμένει τη γνωμάτευση των γιατρών για να αποφασίσει

Το απόγευμα της Δευτέρας ή την Τρίτη πρόκειται να λάβει εξιτήριο ο Βασίλης Ράπανος, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί έως τώρα είναι καθαρές, ενώ εκκρεμεί η γαστροσκόπηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας. Εν τω μεταξύ, έχει φουντώσει η σεναριολογία για το κατά πόσο θα αναλάβει τελικά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προοριζόμενος για υπουργός Οικονομικών θα περιμένει τη γνωμάτευση των γιατρών και θα ζυγίσει το θέμα της ανάληψης των καθηκόντων του.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Ράπανος θα δώσει σήμερα -ή το πολύ μέσα στα επόμενα 24ωρα- την οριστική του απάντηση στον πρωθυπουργό. Αυτή η επικοινωνία των δύο ανδρών θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα. 

 

Το Έθνος σημειώνει ότι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχονταν ότι ο κ. Ράπανος αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε τη σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς είχε διαβεβαιώσεις περί συμμετοχής συγκεκριμένων προσώπων - τεχνοκρατών, όπως ήταν οι κ. Ζανιάς, Στουρνάρας και Γιαννίτσης.

Ουδείς εκ των τριών αξιοποιήθηκε τελικά, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της Εθνικής και πιθανότατα να ενέτεινε την πίεση που ούτως ή άλλως ένιωθε από τη στιγμή που απάντησε καταφατικά στη συζήτηση που είχε κατ' αρχάς με τον πρωθυπουργό.

 

Στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου πάντως, παρά το ότι όλοι ελπίζουν να μην αλλάξει άποψη ο κ. Ράπανος, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα με το «καλημέρα» στη νέα κυβέρνηση, άρχισαν να συζητούνται εναλλακτικά σενάρια για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

 

Στην περίπτωση που ο κ. Ράπανος αποφασίσει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών θα ορκιστεί μετά την επιστροφή του Γιώργου Ζανιά από τις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει ως υπουργός Οικονομικών για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.