ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

09:37 - 04 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Οι συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα μονοπωλούν ξανά το ενδιαφέρον του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταργούνται οι Επιτροπές Υπουργείων και οι Ειδικές Γραμματείες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στον περιορισμό του σπάταλου, υδροκέφαλου κράτους που σαν χοάνη απορροφά τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου αποσκοπεί η χθεσινή εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για άμεση κατάργηση όλων των αμειβομένων Επιτροπών καθώς και των ειδικών Γραμματειών των υπουργείων".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πρώτη μάχη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι λεπτές ισορροπίες της επαναδιαπραγμάτευσης απασχολούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εν όψει της πρώτης «μάχης» που θα δοθεί ουσιαστικά κατά την αυριανή συνάντησή του με την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου".

 

ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί φεύγουν από το Δημόσιο έως το 2015".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων σε ορίζοντα τριετίας προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους επιτελείς της τρόικας. Θα υλοποιηθεί με συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού και διακοπή συμβάσεων".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«θα έρθει Πείνα»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φοβερή προφητεία του πρ. Μητροπολίτη Σιατίστης: «Θα έρθει Πείνα»!!!. «Οταν αρχίσει το Κακό από την Συρία, να προσεύχεσθε»! Σχέδιο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η εμπλοκή της νατοϊκής Τουρκίας σε πόλεμο με τη Συρία".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλακ άουτ στις τσέπες ουρές απόγνωσης στη ΔΕΗ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται καθημερινά στα καταστήματα της ΔΕΗ είτε προσπαθώντας να κάνουν διακανονισμό είτε ζητώντας να τους... κόψουν το ρεύμα λόγω τεράστιων οικονομικών προβλήματων".

 

ΕΣΤΙΑ: "Δυσχερής η συγκατοίκησις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι τόσο μεγάλες οι ιδεολογικές διαφορές των τριών κομμάτων, ώστε η πολιτική στην οποία θα συμφωνήσουν θα είναι συμβιβασμοί για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αλλά έτσι ο τρόπος δεν θα εξέλθη από την κρίση".

 

Η ΑΥΓΗ: "Πλιάτσικο με... faster track!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξηλώνουν ακόμη και τους ελάχιστους κανόνες που είχαν απομείνει μετατρέποντας το «fast» σε faster track, προκειμένου να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, κατά προτεραιότητα σε ξένους".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επίδομα από 360 ευρώ το μήνα σε άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όπως ανέφερε στη «β» ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Νικολόπουλος, «το μέτρο αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, βρίσκεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και αναμένεται να αποτελέσει βασικό άξονα των προγραμματικών δηλώσεων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου»".

 

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Ενεση ρευστότητας με... υποσχετική".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με 4,5 δισ. ευρώ, που επιτρέπει η Τρόικα να πέσουν στην ελληνική αγορά, η κυβέρνηση αιμοδοτεί τις επιχειρήσεις με τη μορφή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Ολα αυτά, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα είμαστε «καλά παιδιά» και θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα (αποκρατικοποιήσεις κ.λπ.), ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αποκρατικοποιήσεις και μείωση προσλήψεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με συμβολικές και ουσιαστικές κινήσεις στην κατεύθυνση της μείωσης του Δημοσίου θα επιδιώξει η κυβέρνηση να επαναφέρει εντός τροχιάς την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να διεκδικήσει, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κάποιες αλλαγές στη δανειακή σύμβαση".

 

Η ΝΙΚΗ: "Πώς να υπολογίσετε τη σύνταξη που θα πάρετε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιός είναι ο μαθηματικός τύπος για ΙΚΑ, δημόσιο και ειδικά ταμεία. Πόσα ένσημα χρειάζονται οι γυναίκες για να βγουν στη σύνταξη. Ποιο είναι το μυστικό για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πόσο κοστίζει στην ελληνική αγορά ...κάθε επίσκεψη της Τρόικας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάθε επίσκεψη της τρόικας από τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα πιέζει την αγορά και μειώνει τον ήδη μειωμένο τζίρο έως και 11%, καταγράφοντας στις 12 επίσημες επισκέψεις της τη διετία 2010-12 συνολικές απώλειες που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τέρμα στις θυσίες για την κρίση η κόκκινη γραμμή των εργαζομένων".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Τις κόκκινες γραμμές μπορεί και πρέπει να τις θέσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την οργάνωση και την απόφασή τους να βάλουν τέλος στις θυσίες για την Ευρωζώνη και την ΕΕ, για την κρίση και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: Κούρεμα αντί για απολύσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση κατευνασμού της τρόικας άρχισε η κυβέρνηση, με πρώτο βήμα τη χθεσινή ανακοίνωση κατάργησης όλων των αμειβόμενων επιτροπών των υπουργείων, καθώς και των ειδικών γραμματειών. Η κίνηση ερμηνεύεται ως μέρος της προσπάθειας να μην υπάρξουν απολύσεις υπαλλήλων".

 

City Press: "Η κοινωνία σε κρίση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η γήρανση του πληθυσμού περιορίζει τις δυνατότητες προσαρμογής. Συνήγορος του Πολίτη: Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χαμένη ευκαιρία αλλά ελληνικά".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανυποχώρητη η τρόικα για τον κατώτατο μισθό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα δεν πρόκειται να συζητήσει αλλαγές που θα αφορούν την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ή τον κατώτατο μισθό. Οπως έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες, η τρόικα έχει λάβει εντολές να μην κάνει πίσω στα δύο αυτά επίμαχα θέματα σε περίπτωση που προκύψουν σχετικά ελληνικά αιτήματα".

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα στις διεθνείς αγορές με ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές σε ιδιώτες ΔΕΠΑ, Λαχεία, Ελληνικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Οικονομικών θέλει κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο, αλλά και με σφιχτά χρονοδιαγράμματα, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και τις υπάρχουσες πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, πρώτες στη σχετική λίστα είναι η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, το Ελληνικό και τα Λαχεία".

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Εξοφλήστε τις οφειλές σας προς τον ιδιωτικό τομέα!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προβάλλει πλέον, τόσο από την πλευρά της τρόικας όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Ράιχενμπαχ έσπευσε να χαρακτηρίσει τη χρόνια αυτή εκκρεμότητα του ελληνικού δημοσίου ως «μεγάλη πρόκληση για την βελτίωση της χρηματοδότησης της οικονομίας»>

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κόκκινη κάρτα Ράιχενμπαχ στην πορεία της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και «είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί τώρα η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ακόμη και με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αν δεν τύχουν σωστής διαχείρισης τα οικονομικά της χώρας», απηύθυνε, χθες, ο Xορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, ο οποίος μίλησε σε οικονομικό συνέδριο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.