ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ένταση μπροστά από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο

08:14 - 23 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Νέα διαδήλωση των εργαζομένων σήμερα το απόγευμα στην Ομόνοια. Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί μπροστά από την κεντρική πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν ομάδα απεργών που, όπως είπαν, ήθελαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 250 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένες για τέταρτη ημέρα έξω την κεντρική πύλη του εργοστασίου, ενώ οι αστυνομικοί επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους εργαζόμενους θέλουν να εργαστούν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η ένταση υποχώρησε και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία έξω από το εργοστάσιο.

 

Επίσης λόγω της κινητοποίησης μετ' εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

 

Σήμερα, Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας, στις 7:30 το απόγευμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σάββατο.

 

Συγκεκριμένα, 164 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και πέντε κατά.

 

Τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης εισηγήθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός, τονίζοντας ότι στα αιτήματα του σωματείου προστίθεται και το αίτημα για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Σιφωνιός είπε ότι στη «Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες» και ζήτησε την υποστήριξη «όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων».
 
Εξέφρασε την άποψη ότι «το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι «εργοδοσία, κυβέρνηση, Δικαιοσύνη, κατασταλτικοί μηχανισμοί, είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών».

 

Ο κ. Σιφωνιός κατέληξε λέγοντας ότι «κανένας χαλυβουργός δεν θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας» και σημείωσε πως «όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή».
 
ΠΑΜΕ: «Συγχαρητήρια» σε Δένδια -  Ρουπακιώτη
 
Το ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση μετά από τις νέες σημερινές εξελίξεις, στην οποία ειρωνεύεται τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, λόγω της στάσης που κράτησαν την Παρασκευή και σήμερα
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
 
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σήμερα το πρωί έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τους απεργούς χαλυβουργούς. Με ιδιαίτερη μανία χτύπησαν τραυματίζοντας αρκετούς εργάτες που υπερασπίζονται τον ηρωικό αγώνα τους, το δικαίωμα στη δουλειά όλων.

Το ΠΑΜΕ συγχαίρει τους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη που και με δική τους εντολή χτυπήθηκαν οι εργάτες. Είναι υπάλληλοι των βιομηχάνων, του Μάνεση και δουλεύουν για τα κέρδη του.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να δείξει για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη της και να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σ΄ όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στην Αττική στην Ομόνοια στις 7.30μ.μ.»

Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 23 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.