ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάσος Σιαρλή: Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις της Κύπρου

19:51 - 23 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή τόνισε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις με τους τεχνοκράτες της τρόικας και θεωρεί πως προέχει να γίνουν οι διαβουλεύσεις για το πρόγραμμα, πρίν γίνουν διαπραγματεύσεις σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης.

Επισήμανε ακόμα ότι στο παρόν στάδιο θα γίνει διαβούλευση και όχι διαπραγμάτευση, η οποία θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο κύριος Σιαρλή είπε ότι στην προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας, αλλά και στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, στόχος ήταν η συγκέντρωση στοιχείων και η διαμόρφωση άποψης.

Στην παρούσα επίσκεψη, σημείωσε, στόχος των μελών της τρόικας είναι να επισημάνουν τους τομείς, για τους οποίους κατά την κρίση τους, χρειάζεται να γίνει συζήτηση και διαβούλευση, ώστε να επιτύχουν συγκλίσεις με την κυβέρνηση, εκεί που υπάρχει διάσταση απόψεων.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο θέμα του χρηματοπιστωτικού τομέα και στο ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν μακρο-οικονομικά πλαίσια.

Σε ότι αφορά τα διακρατικά δάνεια, ανέφερε ότι οι βολιδοσκοπήσεις έγιναν εδώ και καιρό, αλλά εφόσον δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη η κυβέρνηση προχώρησε με αίτημα στον Μηχανισμό Στήριξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.