ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώμη και Παρίσι «κρέμασαν» την Μαδρίτη

21:06 - 24 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Πριν απο λίγες ώρες το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η άμεση εφαρμογή όλων των συμφωνιών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στο τέλος Ιουνίου, εκ μέρους της Ισπανίας, της Γλλίας και της Ιταλίας. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι όμως δεν έχουν την ίδια άποψη...

Η Ιταλική κυβέρνηση διέψευσε την παραπάνω είδηση:  «Η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει την πολύ μεγάλη έκπληξή της, για την πρωτοβουλία που ανήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μαδρίτη, αναφορικά με μια φερόμενη ως κοινή δήλωση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, πρωτοβουλία για την οποία η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι ενήμερη».

 

Την ίδια όμως τακτική ακολούθησε και η κυβέρνηση της Γαλλίας, μέσω του εκπροσώπου του γαλλικού ΥΠΕΞ, Μπερνάρ Καζνέβ: « Δεν υπήρξε ένα κοινό διάβημα, με τη συμμετοχή της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δεν ζητήσαμε να εφαρμοστούν, άμεσα, οι συμφωνίες (του Ευρωπαϊκού συμβουλίου). Παρακολουθούμε τις αποφάσεις που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό συμβούλιο και στη συνέχεια πράττουμε τα δέοντα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.