ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε πως θα αποτύχει το πρόγραμμα

20:08 - 25 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Π. Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ γνώριζε πως θα αποτύχει το πρόγραμμα
Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα "The New York Times" και τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε πως το πρόγραμμα που εεφαρμόστηκε στη χώρα μας ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία, αφού δεν είχε θετική κατάληξη σε όσες χώρες είχε εφαρμοστεί πιο πρίν.

«Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή πως αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν είχαμε ούτε ένα επιτυχές παράδειγμα», σημειώνει ο κ. Ρουμελιώτης σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι καθώς η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να βοηθήσει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της όπως ενθαρρύνονται να κάνουν άλλες χώρες που εντάσσονται σε προγράμματα του ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακο της στην ελληνική οικονομία.

«Το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη – είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δηλώνει ο κ. Ρουμελιώτης.

Αν και η Αθήνα απέτυχε οικτρά στο συγκεκριμένο μέτωπο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 00:41 - 26 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.