ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

20:26 - 25 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Αλλαγές επέρχονται στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Συγκεκριμένα, οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της εφαρμογής του νόμου για τα ΑΕΙ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο κ. Αρβανιτόπουλος και το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων. «Δέσμευση μου είναι ένα ανοικτό, αναβαθμισμένο, Δημόσιο Πανεπιστήμιο», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάνοντάς την «πιο αποτελεσματική» και «επιτυγχάνοντας ευρύτατες συναινέσεις».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, που έληγε στις 31 Αυγούστου, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει σε όλα τα πανεπιστήμια και σε οκτώ ΤΕΙ να εκλεγούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

 

Οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με ευθύνη των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ. Αν, όμως, παρατηρηθεί κωλυσιεργία τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι ΤΕΙ θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι την ευθύνη για την ολοκλήρωση των εκλογών θα έχουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και επειδή το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκλογών ματαίωσή τους, τώρα θα επιτρέπεται, όπου κριθεί αναγκαίο, να γίνεται η εκλογή με επιστολική ψήφο, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα διεξάγεται κανονικά με κάλπες.

 

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως προτίθεται να αυξήσει το ωράριο διδασκαλίας των καθηγητών, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, θα γίνει και η ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης, που αρχικά έφερε το όνομα «Καλλικράτης» θα έχει τελικά διαφορετική ονομασία και θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.