ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάσος Σιαρλή: Δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών στην Κύπρο

18:04 - 01 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η κυπριακή κυβέρνηση να παρουσιάσει το πρώτο μνημόνιο της Κύπρου ενώπιον της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Ο Βάσος Σιαρλή, ανέφερε ότι «θέματα, που αφορούν μισθούς, συντάξεις και τον 13ο μισθό βρίσκονται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα». Διευκρινίσε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί απόλυτα με ό,τι προτείνουν οι τεχνοκράτες της.

 

Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων και το ποσό που συζητείται με την τρόικα για τη στήριξη της Κύπρου, με την οποία , είπε, «υπάρχουν διαφορές».

 

«Όταν επιλυθούν οι διαφορές αυτές η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και καθήκον να ενημερώσει τους πολίτες και να ζητήσει τη συμπαράστασή τους», πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

 

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι είναι «άκρως απομακρυσμένο» το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και επισήμανε πως «κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.