ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ

18:11 - 01 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Πρόταση νόμου, για τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε αρχικά στα ''ανυπέρβλητα προβλήματα'' που έχουν δημιουργηθεί στη δομή και στη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για την Τριοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στην «επαναφορά της δημοκρατικής λειτουργίας  και στην αποκατάσταση της ακαδημαϊκής νομιμότητας, με την υιοθέτηση ενός πλαισίου μεταβατικού χαρακτήρα που θα επιτρέψει στα Ιδρύματα να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο, εκπληρώνοντας τη συνταγματική αποστολή τους».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την «υιοθέτηση ρυθμίσεων με τις οποίες θα παρατείνεται η θητεία των εκλεγμένων οργάνων, θα πλαισιώνεται η εκλογή νέων στην περίπτωση που είχε λήξει η θητεία τους και θα συνεχίζεται η λειτουργία της ακαδημαϊκής δομής των Α.Ε.Ι. προκειμένου να επιτελείται απρόσκοπτα η έρευνα και η διδασκαλία».

 

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, «τα εκλεγμένα όργανα των οποίων οι θητείες δεν έχουν λήξει, θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου για την οποία είχαν εκλεγεί. Δεδομένου ότι στα Α.Ε.Ι. θα αποκατασταθεί η λειτουργία των Τομέων, των Τμημάτων, των Σχολών και της Συγκλήτου, εκεί όπου υπολείπεται χρόνος για τους Προέδρους Τμημάτων, τους Κοσμήτορες, τους Πρυτάνεις και τους Αντιπρυτάνεις έως τη λήξη της θητείας τους, αυτή θα συνεχιστεί. Επίσης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εκλεγούν οι Διευθυντές Τομέων, οι εκπρόσωποι των Τομέων στις Γ.Σ. των Τμημάτων και οι Πρόεδροι των Τμημάτων, οι εκπρόσωποι των Τμημάτων στη Σύγκλητο, οι Κοσμήτορες, οι Πρυτάνεις και οι Αντιπρυτάνεις των οποίων έχει λήξει η θητεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.