ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα σε Δαμασκό και Χαλέπι

19:58 - 01 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Τουλάχιστον 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, καθώς συνεχίστηκαν οι σφοδρές μάχες στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστές.


Ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει 67 πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, καθώς και 29 στρατιώτες και 14 εξεγερμένους, σύμφωνα με την ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο ακτιβιστών.

   
Στο Χαλέπι (βόρεια), το κύριο μέτωπο, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της φυλής Μπέρι, η οποία υποστηρίζει το καθεστώς, και αντάρτες στο Μπαμπ Νάιραμπ (ανατολικά).

  
Χθες άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού  εκτέλεσαν μέλη της φυλής Μπέρι, σύμφωνα με βίντεο. Ανάμεσά τους ήταν ένας σημαντικός ηγέτης της φυλής, ο Ζέινο Μπέρι.

   
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "μετά την εκτέλεση του Ζέινο Μπέρι, η φυλή αποφάσισε να πάρει τα όπλα και να εξοντώσει τον ΕΣΣ για να εκδικηθεί το θάνατο του ηγέτη της".

   
Στο βίντεο, οι εξεγερμένοι έβαλαν στον τοίχο έναν αιχμάλωτο με ματωμένο πρόσωπο, ενώ και άλλοι τοποθετήθηκαν δίπλα του. Οι αντάρτες άνοιξαν τότε πυρ εναντίον των αιχμαλώτων τους, που προσδιορίστηκαν ως μέλη της φυλής Μπέρι.

   
Η φυλή των Μπέρι είναι σουνίτες, ενώ το καθεστώς Άσαντ κυριαρχείται από Αλαουίτες, μια "παραφυάδα" των Σιιτών. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές και το Παρατηρητήριο, αυτή η φυλή έχει βοηθήσει τα τακτικά στρατεύματα να καταστείλουν διαδηλώσεις στο Χαλέπι.

   
Πάντα στο Χαλέπι, συγκρούσεις έλαβαν χώρα στα περίχωρα της συνοικίας Σαλαχεντίν, περιοχή όπου οι εξεγερμένοι έχουν καταφύγει, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή στην πόλη που είπε ότι ονομάζεται Αμπού Μοσάμπ. Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτή τη συνοικία και σε εκείνη της Καλασέ (κέντρο), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

   
Στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν στο Χαλέπι.

   
Στη Δαμασκό, έντονες μάχες ξέσπασαν στην Ταμαμούν, νότια συνοικία της πρωτεύουσας που βομβαρδίστηκε σήμερα από πυροβολικό.

   
Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, μάχες ξέσπασαν για πρώτη φορά γύρω από τις χριστιανικές συνοικίες Μπαμπ Τούμα και Μπαμπ Σάρκι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.