ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς αποχώρηση απο τη Θεσσαλονίκη η Ryanair

08:57 - 06 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Eντονη κινητοποίηση επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στα Επιμελητήρια, στις Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τις αποφάσεις αεροπορικών εταιριών να «γυρίσουν» την πλάτη τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Τόσο η οικονομική ύφεση που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες της ευρωζώνης, όσο και ο σκληρός και αθέμιτος ανταγωνισμός από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (low cost) είναι οι βασικοί λόγοι που η μια αεροπορική εταιρία μετά την άλλη βγάζει από το πτητικό της πρόγραμμα, είτε τελικά, είτε προσωρινά, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

 

Οπως όλα δείχνουν, μέσα στη γενικότερη απογύμνωση της πόλης έρχεται να προστεθεί και η «πέτρα του σκανδάλου», η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair, που εγκαινίασε τις πτήσεις της από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 12 Απριλίου 2011.

 

Η εταιρεία έχει να παίρνει πολλά από τον Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος δεν μπορεί να αντεπεξέλεθει, με αποτέλεσμα η Ryanair να έχει κόψει ήδη αρκετά δρομολόγια και να σκέφτεται σοβαρά να πράξει το ίδιο και με τα εναπομείναντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.