ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία, αυξάνονται τα κρούσματα αυτομόλησης

10:35 - 07 Αυγ 2012 | Συνεντεύξεις
Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία, αυξάνονται τα κρούσματα αυτομόλησης
Μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και τα κυβερνητικά στρατεύματα στο Χαλέπι της Συρίας, την ίδια ώρα που παρατηρούνται κρούσματά αυτομόλησης των στρατηγών της κυβέρνησης, προς τους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται στους αντάρτες στο κέντρο της πόλης και κοντά στο δικαστικό μέγαρο, ενώ στρατιωτικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν ανατολικές συνοικίες, προπύργια των ανταρτών.

 

Σημειώνεται ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους 225 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 147 ήταν άμαχοι.

 

Την ίδια ώρα, το... κύμα αυτομόλησης δεν έχει τελειωμό, καθώς περίπου είκοσι σύροι στρατηγοί έχουν αυτομολήσει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχουν παραμείνει όλοι στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ορισμένοι επέστρεψαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών.

Από χθες Δευτέρα 1.137 Σύροι έχουν καταφύγει στην Τουρκία και περίπου 50.000 από την αρχή τις κρίσης.

Τους τελευταίους μήνες, σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες περνούν τα τουρκικά σύνορα, εγκαταλείποντας τον συριακό στρατό. Οι στρατιωτικοί αυτοί οδηγούνται σε διαφορετικό καταυλισμό από τους άλλους πρόσφυγες, στον οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 07 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.