ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε οριακό σημείο το "Ερρίκος Ντυνάν"

10:07 - 08 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», με τη λειτουργία του να έχει φτάσει σε οριακό σημείο και τους 1.200 εργαζόμενους να μιλούν πλέον ανοικτά για ενδεχόμενο οριστικού λουκέτου.


Αιτία είναι η μέχρι στιγμής «αδικαιολόγητη»- όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι- αδιαλλαξία του ΙΚΑ να προχωρήσει σε συμψηφισμό χρεών με το νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, το «Ερρίκος Ντυνάν» χρωστάει στο ΙΚΑ, μαζί με τις προσαυξήσεις, 16 εκατ. ευρώ, από ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές που δεν είχαν καταβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το ΙΚΑ τώρα χρωστά στο νοσοκομείο μέχρι και τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους 17 εκατ. από νοσήλια. Το νοσοκομείο ζητά να γίνει συμψηφισμός, ωστόσο το ΙΚΑ αρνείται μέχρι σήμερα να προχωρήσει στην εν λόγω ρύθμιση. 

 

Αντιθέτως, και προκειμένου το «Ερρίκος Ντυνάν» να λαμβάνει κάθε μήνα ασφαλιστική ενημερότητα, θα πρέπει να καταβάλλει 680 χιλ. ευρώ, ποσό όμως που με δυσκολία μπορεί να εξασφαλίσει. Ειδικότερα, για να πάρει το νοσοκομείο ασφαλιστική ενημερότητα για τον Αύγουστο, κατέβαλε τελικά, και μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό των 400 χιλ. 

Να σημειωθεί  ότι η οικονομική ομάδα του νοσοκομείου έχει επίσημα καταθέσει εδώ και τρεις μήνες ένα σχέδιο διακανονισμού των χρεών προς το ΙΚΑ και προτείνει 98 μηνιαίες δόσεις των 170 χιλ., χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση. 

Όλα πλέον κρέμονται από μια κλωστή και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως τον επόμενο μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα να λάβει το «Ερρίκος Ντυνάν» την απαραίτητη για τη βιωσιμότητά του ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορεί να δανειοδοτείται από τράπεζα, ούτε να εισπράττει τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζεται. Σε συνδυασμό με την πρότερη κακοδιαχείριση των οικονομικών του, το «Ερρίκος Ντυνάν» έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.