ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρουσαν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου φαρμακοποιοί και γιατροί

09:31 - 09 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του νέου ενιαίου Ταμείου, με τους φαρμακοποιούς να απειλούν να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων από 1ης Σεπτεμβρίου. Ομως και οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για αναστολή της σύμβασής τους από τις 20 Αυγούστου.

Ειδικότερα κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι εκπρόσωποι του κλάδου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στάση πληρωμών αλλά και για την οικονομική αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

 

Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας από 1ης Σεπτεμβρίου, με τον Οργανισμό να οφείλει 117 εκατομμύρια ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο.

 

Παράλληλα, σύντομα εκπνέει και η προθεσμία (16 Αυγούστου) αποπληρωμής των χρεών του Ιουνίου, με το ποσό να ανέρχεται στα 145 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πάντως, ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) έχει αποφασίσει ότι από τον ερχόμενο μήνα θα σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει. Μάλιστα, όπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος «ακόμη κι αν ο ΕΟΠΥΥ ξοφλήσει τα χρέη Μαρτίου και Απριλίου, δεν πρόκειται να αναστείλουμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μας. Αιτία είναι τα ανεξόφλητα χρέη του 2011, για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμία ρύθμιση».

 

Στο μεταξύ, άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν από τις 16 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.