ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλιππίνες: Έφτασαν τα 2 εκατομμύρια οι πληγέντες

12:12 - 09 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Τα 2 εκατομμύρια φτάνουν οι πληγέντες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν στις Φιλιππίνες οι μουσώνες. Οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν στην Μανίλα και τις επαρχίες.

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πρωτεύουσα και σε άλλες 16 επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η ένταση των βροχών του μουσώνα μειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, αλλά το 60% ως 80% της πρωτεύουσας παρέμενε κάτω από νερό.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, με τις 290.000 να διαμένουν σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ενώ πάνω από 250.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αν και συνεχίζουν να βρίσκονται στα σπίτια τους, εν τούτοις χρειάζονται άμεση βοήθεια σε τροφή, νερό, ιατρική βοήθεια και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Οι πλημμύρες χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες των τελευταίων ετών και είναι πιο εκτεταμένες ακόμα και από εκείνες του 2009, όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα είχε πλημμυρίσει μεγάλα τμήματα της Μανίλας και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 464 ανθρώπους.

Δύο τυφώνες που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο πέρυσι είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 101 ανθρώπους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.