ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΔΕ: Επιστολή στον υπ.Εργασίας για τους βρεφονηπιακούς

13:41 - 13 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Eπιστολή στον υπουργό Εργασίας με αίτημα την ενίσχυση της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ασκούνης, αν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν εξευρεθούν επιπλέον πόροι για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές, θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών 53.070 παιδιά.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, από τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» προκύπτει ότι με βάση τον προϋπολογισμό του Προγράμματος καλύφθηκαν 43.060 θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς από τις 96.130 συνολικά αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, δηλαδή απορρίφθηκε το 55% των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μητέρων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ασκούνης ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας έτσι ώστε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να έχει βρεθεί λύση για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.