ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές του Γάλλου ΥΠΕΞ στις γειτονικές χώρες της Συρίας

09:39 - 14 Αυγ 2012 | Συνεντεύξεις
Επαφές του Γάλλου ΥΠΕΞ στις γειτονικές χώρες της Συρίας
Εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Άσαντ η κυβέρνηση Ολάντ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ξεκινάει την Τετάρτη περιοδεία στην Ιορδανία, στο Λίβανο και στην Τουρκία, γειτονικές χώρες της Συρίας, την ώρα που οι διαφορές στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας εμποδίζουν τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης για την σύγκρουση που μαίνεται στη χώρα.

Επισήμως η τριήμερη επίσκεψη του Φαμπιούς στην Ιορδανία, στο Λίβανο και στην Τουρκία, η οποία έχει δεχθεί πολλούς Σύρους πρόσφυγες, είναι πρωτίστως ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Θα δώσει την αφορμή στον υπουργό "να εκφράσει την υποστήριξη" της Γαλλίας στους πρόσφυγες, διευκρίνισε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ταξίδι αυτό γίνεται τη στιγμή που ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχεται επικρίσεις από το στρατόπεδο του προκατόχου του στην προεδρία Νικολά Σαρκοζί, για έλλειψη πρωτοβουλίας πάνω στο θέμα της Συρίας.

Η Γαλλία, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτόν το μήνα, θα διοργανώσει υπουργική σύνοδο στις 30 Αυγούστου, η οποία "θα είναι αφιερωμένη κυρίως στην εξέταση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία και στις γειτονικές χώρες", σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά την περιοδεία του ο Φαμπιούς θα έχει επίσης "υψηλόβαθμες πολιτικές συναντήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Γαλλία για να προωθήσει μια αξιόπιστη και γρήγορη πολιτική μετάβαση στη Συρία", καταλήγει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 14 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.