ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ζητούν απαντήσεις απο τον Υπ.Παιδείας

15:49 - 22 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Ερώτηση στις 16 Ιουλίου 2012 στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που έχουν αποσταλεί στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια για την εκπαίδευση των εκεί Ελληνοπαίδων της Ομογένειας.

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες απάντησή του κ. Αρβανιτόπουλου «θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη,  με αποτέλεσμα ο Τέρενς Κουίκ να κάνει την εξής δήλωση»:

 

«Η απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με τους δασκάλους και τους καθηγητές των Ελληνόπουλων της Ομογένειας της Αιγύπτου, είναι άκρως προσβλητική (επιεικής όρος) για όλους.

 

Δεν απαντά ούτε στο ελάχιστο στις ερωτήσεις που του απηύθυνα, ευτελίζει τις διαδικασίες του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, δεν δείχνει τον οφειλόμενο σεβασμό που πρέπει να έχει έναντι των συναδέλφων του Βουλευτών και υποτιμά τη νοημοσύνη, αλλά και την αγωνία μαθητών και γονέων των Ελληνοπαίδων της Ομογένειας της Αιγύπτου.

 

Του ζητώ, δημόσια πλέον, άμεση ανακοίνωση του ιδίου για το τι μέτρα θα πάρει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα σχολική περίοδος, για το ζήτημα το οποίο έχω συμπεριλάβει στην Ερώτηση με αριθμό 139/16-07-2012.

 

Λυπάμαι για το ύφος της ανακοίνωσής μου αλλά είναι επιεικέστερο του ύφους του περιεχομένου της άκρως - επαναλαμβάνω - προσβλητικής απάντησης που έλαβα.

 

Αν μη τι άλλο, ας ομολογήσει ο κ. Υπουργός ότι τα Μνημόνια που υιοθετεί και εφαρμόζει η κυβέρνησή του μαζί με τις εντολές του Τόμσεν και της παρέας του, του επιβάλλουν να οδηγήσει οικονομικά και ουσιαστικά την Ελληνική Παιδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ακόμα χειρότερο σημείο από εκεί που το άφησε η πρώην Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.