ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα δεν είναι Βαϊμάρη»

12:36 - 23 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Τα Γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνται για μια ακόμη μέρα με τη χώρα μας και μάλιστα εκτιμούν πως τελικά θα δοθεί η βοήθεια, ώστε να σωθεί η χώρα μας.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρει τον τίτλο «Η Αθήνα δεν είναι Βαϊμάρη» και εκτιμά πως τελικά η χώρα μας δεν θα αφεθεί απο τους υπόλοιπους εταίρους. Αναλυτικά η εφημερίδα γράφει «Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, έχει αφήσει από πολύ νωρίς να εννοηθεί ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος εξαιτίας της διπλής εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα. Έτσι δίνεται η εντύπωση ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καμία όρεξη να διαψεύδει πράγματα που στο τέλος θα γίνουν, δηλαδή ότι θα διασφαλιστεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα».

 

Η Süddeutsche Zeitung, στην οποία έδωσε συνέντεξη ο Α.Σαμαράς φέρει τον τίτλο «Η τελευταία πράξη» και αναφέρει:

 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ανοίγει την -κατά πάσα πιθανότατα- τελευταία πράξη στο νομισματικό δράμα με επιδέξιους τόνους, απευθύνει εκκλήσεις, υπόσχεται, επιδεικνύει μετάνοια και αντίληψη. Ωστόσο, εδώ και πολύ καιρό δεν είναι σε θέση να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη της χώρας του. Μόνο τις διαθέσεις μπορεί να επηρεάσει.

 

Η χορογραφία των επόμενων εβδομάδων καθιστά σαφές ότι η Ευρώπη θα υπερβεί την κρίση μόνο με συντονισμένες προσπάθειες των πρωταγωνιστών. Εάν ένας από αυτούς δεν συμπράξει – είτε το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, είτε η γερμανική βουλή, είτε ή ο γάλλος πρόεδρος-, τότε η τύχη της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.