ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς σε Le Monde: Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί την ανάσα της

13:03 - 23 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Monde (δημοσιεύεται αύριο) και έδειξε αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη πώληση ελληνικών νησιών.

«Αν κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας και επισήμανε πως η επιτυχημένη έκβαση του ελληνικού προγράμματος μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Ευρώπη.

 

Σχετικά με τις συναντήσεις που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ δηλώσε πως το μόνο που αναζητά η Ελλάδα είναι ένα περιθώριο να αναπνεύσει « «Το μόνο πράγμα στο οποίο θέλουμε να επιμείνουμε, είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν συζητάμε για τους στόχους του προγράμματος. Θέλουμε μόνο να είμαστε σίγουροι ότι θα τους πετύχουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Θέλω να σβήσω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να δημιουργεί προβληματα. Είμαι εδώ για να τα επιλύσω, αλλά έχουμε ανάγκη από λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας»

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και -όπως σημειώνει η Le Monde- ανέφερε ακόμη και το ενδεχόμενο πώλησης ακατοίκητων νησιών.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά εκτός απο ορισμένα. Τα περισσότερα είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας, μερικά από αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ξεπούλημα, αλλά για τη μετατροπή αχρησιμοποίητων εκτάσεων σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει εισοδήματα σε μια δίκαια τιμή».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 23 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.