ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

10:51 - 24 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Οι συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση Siemens στο επίκεντρο του Τύπου

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλεισε το σκάνδαλο της Siemens με συμβιβασμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς των Γερμανών... γλιτώνουν τη φυλακή τα λαμόγια οι πολιτικοί που άρπαξαν μίζες δισεκατομμυρίων για να υπερτιμολογεί ο γερμανικός κολοσσός στο πενταπλάσιο τα έργα και τις συμβάσεις που εξασφάλιζε μονοπωλιακά από το ελληνικό Δημόσιο".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πως θα δοθούν 562 νησιά σε ιδιώτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραχώρηση για 100 χρόνια με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχει αρχίσει ήδη την καταγραφή τους, αναζητώντας "επενδυτές".

 

ΕΘΝΟΣ: "Πλιορκία στο "τείχος του Βερολίνου".

Η εφημερίδα σημειώνει "μαραθώνια συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ με διαφωνίες για Ελλάδα και ευρώ. Χαλάρωση και ευελιξία για την κρίση της Ευρωζώνης ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Ακαμπτη "η σιδηρά κυρία" επιμένει στην πολιτική της σκληρής λιτότητας. Σε αλλαγή κλίματος προσβλέπει ο Σαμαράς στο σημερινό ραντεβού με την καγκελάριο".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς ο Εθνομάρτυρας του ελληνικού λαού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαν σήμερα η άγια αυτή μορφή της Ορθοδοξίας έδινε το παράδειγμα της αντίστασης. Ας αναλογισθούν οι πολιτικοί και οι Ιεράρχες μας λοιπόν, τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας και ας λάβουν λίγη από τη φλόγα του Πατροκοσμά και ας ξεσηκώσουν τον λαό μας κατά των σχεδίων της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πτώση ρεκόρ 21% στις τιμές των ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρίση και υπερφορολόγηση γονατίζουν την κτηματαγορά. 100.000 διαμερίσματα μένουν απούλητα. Ξεφούσκωμα - μαμούθ 27% στη Θεσσαλονίκη".

 

ΕΣΤΙΑ: "Καταφθάνουν τα ΦΑΠ των ετών 2010-2011".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όπως εγνώσθη από το υπουργείο Οικονομικών, εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακινήτου Περιουσίας των ετών 2010 και 2011. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, η επιβάρυνσις θα είναι δυσβάστακτη".

 

Η ΑΥΓΗ: "Πεσκέσι στη Μέρκελ το κουκούλωμα της Siemens".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα ο Σαμαράς στο Βερολίνο, με όρκους πίστης στο Μνημόνιο. Χθες ο Στουρνάρας έσπευσε να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για το σκάνδαλο της Siemens. Τη Δευτέρα η συζήτηση της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το κράτος των τετελεσμένων 2 δισ.ευρώ εχασε το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής."

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά. Αναγνωρίστε τα και βγείτε νωρίτερα στη σύνταξη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χιλιάδες ασφαλισμένοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ ανεργίας και μισθών πείνας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι τέλος του χρόνου αναγνωρίζοντας μέχρι και 5 πλασματικά έτη".

 

Η Ελλάδα αύριο:"Στα 265 ευρώ η δεύτερη σύνταξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο σκληρό πρόγραμμα μειώσεων των συντάξεων περιλαμβάνονται πλέον και οι δεύτερες συντάξεις που εισπράττουν οι Ελληνες. Μάλιστα η σχετική πρόταση έχει τεθεί και βρίσκει πρόσφορο έδαφος τόσο στην Τρόικα όσο και στους επιτελείς της κυβέρνησης".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μπαϊράκι βίας στην Κόρινθο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Δημοτική αρχή και Χρυσή Αυγή επιχείρησαν να αποτρέψουν εγκατάσταση μεταναστών σε στρατόπεδο. Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ της δημοτικής αρχής της Κορίνθου και της κυβέρνησης εξελίχθηκε η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας χθες να μεταφέρει σε στρατόπεδο στα όρια της πόλης περίπου 100 παράνομους μετανάστες."

 

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Καθαρές κουβέντες για το εάν η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αστάθμητοι παράγοντες απειλούν την παραμονή στην Ευρωζώνη. Τι ρόλο μπορεί να παίξει ένα τυχαίο γεγονός. Καθοριστικές οι εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία. Πως ερμηνεύεται το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τηρήστες δεσμεύσεις για να βοηθήσουμε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το παράθυρο που άνοιξε στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις, φαίνεται ότι θα ανοίξουν και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κάτι που θα φανεί από τις συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με Ολάντ και Μέρκελ."

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνες περικοπές για παιδιά και βρέφη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά παιδί σε παιδικούς σταθμούς, για να φιλοξενηθούν σε αυτούς περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Εργασίας, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη σίτιση, στα λειτουργικά έξοδα, στον έλεγχο της σωματικής υγείας του παιδιού από γιατρό, ενώ αυξάνονται τα παιδιά ανά βρεφονηπιοκόμο και νηπιαγωγό."

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Σαμαράς και το μπλοκάκι της Μέρκελ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο. Η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής θα αποφασιστεί μετά την κατάθεση της έκθεσης της τρόικας. Ομως η πειστικότητα του κ.Σαμαρά στα λεπτομερή ερωτήματα της Καγκελαρίου θα επηρεάσουν καθοριστικά τη γερμανική στάση στο ελληνικό πρόβλημα".

 

DEALnews: "Στα "χέρια" του Μεγάρου Μαξίμου Μυστική έκθεση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα προσδοκά την επιμήκυνση και σε μια περίοδο προσαρμογής ή αυτό είναι το μίνιμουμ των αιτημάτων μας και των ουσιαστικών θέσεων της ελληνικής πλευράς; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ζητά επιπλέον βοήθεια αν και ξέρει ότι η απλή επιμήκυνση δεν βοηθάει".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Από δήμαρχοι διαδηλωτές".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΕΞΠΡΕΣ: "Τήρηση των δεσμεύσεων απαιτούν Μέρκελ-Ολάντ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησαν χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο."

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βήμα προς βήμα η στήριξη. Αυστηρό μήνυμα από Μέρκελ και Ολάντ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, λένε οι δύο ηγέτες. Φρ.Ολάντ: Θέλω η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αλλά να τηρήσει τις συμφωνίες. Α.Μέρκελ:Θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν πολλά από το λαό."

 

ΚΕΡΔΟΣ: "Ραντεβού στην Καγκελαρία με πρώτο στόχο να σπάσει ο πάγος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με πρώτο και βασικό στόχο να σπάσει ο πάγος μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου συναντάται σήμερα στις 11:45 ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ."

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αποστολή στην Ευρώπη σε ένα αντίξοο περιβάλλον".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σε μια χαρακτηριστική ένδειξη της διάστασης απόψεων μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού στην προσέγγιση του ελληνικού ζητήματος".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.