ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

08:58 - 27 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Τα νέα μέτρα που θα λάβει το οικονομικό επιτελείο στο επίκεντρο του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στήριξη και από τον Ολάντ έλαβε ο Αντ. Σαμαράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολόθερμη στήριξη από τον Φρανσουά Ολαντ ο οποίος τάχθηκε χωρίς περιστροφές και αστερίσκους υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του κοινού νομίσματος έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι. Ο Γάλλος Πρόεδρος μάλιστα άνοιξε εμμέσως και το παράθυρο της επιμήκυνσης εάν η χώρα περάσει το τεστ της Τρόικας με «καλώς»".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξετίναξε τον Αλαβούζο ο Βαγγέλης Μαρινάκης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ξετίναξε στην κυριολεξία τον πρόεδρο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος για μία ακόμα φορά επιχείρησε να δυναμιτίσει το πρωτάθλημα επαναφέροντας στο προσκήνιο αθλιότητες για δήθεν ανάμειξη του Ολυμπιακού στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφαγείο Στουρνάρα και... χάους γωνία!

Η εφημερίδα γράφει "τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν για ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2013 εντός του Οκτωβρίου και πριν από τη σύνοδο Κορυφής στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου.

 

ΕΘΝΟΣ: "Τα κλειδιά της... πόρτας στην τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με όπλο τη βελτίωση του κλίματος σε Βερολίνο και Παρίσι, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, η κυβέρνηση μπαίνει σε ένα μαραθώνιο υλοποίησης των δεσμεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής. Η έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος από την τρόικα, που θα κατατεθεί στο Eurogroup, αποτελεί το κλειδί για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για τα αιτήματα της Ελλάδας".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φοβερή και τρομερή αποκάλυψη του Γιώργου Πάλμου: Πού βρίσκεται ο Τάφος του Ομήρου".

Η εφημερίδα αναφέρει "ανακαλύφθηκε στη νήσο Τάφο των Τηλεβοΐδων Επτανήσου, ο τάφος του κορυφαίου ποιητή της ανθρωπότητας;".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο "ψαλίδι" και στους μισθούς στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες ρυθμίσεις που θα προκαλούν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των 400.000 πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου (των εργαζομένων σε υπηρεσίες υπουργείων, σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ευρισκόμενο πλέον υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας για την εξεύρεση ενός ακόμη πιο σκληρού πακέτου περικοπών στις δημόσιες δαπάνες, το οποίο θα πρέπει να φθάνει πλέον τα 13,5 δισ. ευρώ για την διετία 2013-2014".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εφάπαξ: Πόσο μειώνεται και ποιο το ύψος της νέας εισφοράς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μείωση του εφάπαξ είναι οριστική, ενώ στο τραπέζι παραμένουν ανοικτά δύο βασικά σενάρια σε ό,τι αφορά το ύψος και το εύρος της ειδικής εισφοράς που θα κληθούν να καταβάλλουν στο εξής οι συνταξιούχοι".

 

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Πραξικόπημα ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα απειλεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πετώντας σαν πυροτέχνημα σε κομματική συγκέντρωση το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής!".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Προς περικοπές πολλών ταχυτήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μειώσεις πολλών ταχυτήτων στα ειδικά μισθολόγια, που θα αρχίζουν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα φθάνουν το 20% για τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους δικαστικούς προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Το θέμα των περικοπών στις αποδοχές των 200.000 υπαλλήλων με ειδικό μισθολόγιο ξεκαθαρίζεται σήμερα".

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αέρα αισιοδοξίας στα επόμενα βήματα".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κλειδώνουν» όλα σε σαράντα ημέρες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση πειθούς από την κυβέρνηση προς τους πιστωτές και κυρίως το Βερολίνο. Στην Αθήνα θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Αγκ. Μέρκελ και τον Φρ. Ολαντ και επισπεύδουν σειρά ενεργειών, όπως ο προϋπολογισμός και το πακέτο των 11,5 δισ. Σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μέρκελ: Προσέξτε τι λέτε όταν μιλάτε για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "λελογισμένη ικανοποίηση επικρατεί στην ηγεσία της κυβέρνησης, μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι, και τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, αλλά και προηγουμένως, στην Αθήνα, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.