ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργούν στις 12 Σεπτέμβρη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

11:30 - 07 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Πανελλαδική απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ , συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ προκειμένου να απαντήσει όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «στην πρωτοφανή πρόκληση» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνει, « η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενέπαιξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους μέχρι 40% », υποστηρίζοντας ότι μέχρι και την Τρίτη 4/9 υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου πως « δεν πρόκειται να υπάρξουν αυθαίρετες περικοπές αποδοχών μέσω της εφαρμογής της εγκυκλίου Μπαμπινιώτη».

 

Σε έντονο ύφος η ΟΙΕΛΕ σημειώνει ότι « είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος επισήμως νομιμοποιεί την αρπαγή χρημάτων από εργαζόμενους, τα οποία απευθείας ενισχύουν την τσέπη εργοδοτών», κάνοντας λόγο για « κοινωνική πρόκληση πρώτου μεγέθους» , η οποία αποδεικνύει πως « το ελληνικό κράτος στην εποχή της τρόικας και των μνημονίων δεν υπηρετεί την ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά τα συμφέροντα των ισχυρών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.