ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κλοιό διαδηλώσεων η χώρα

09:14 - 17 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Κορυφώνονται οι δράσεις εν όψει της πανελλαδικής απεργίας στις 26 του μήνα

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Για το λόγο αυτό θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να επαναπρογραμματισθούν. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου

Εξάλλου, εκτός από τους γιατρούς, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Σισμανόγλειο ξεκινούν από σήμερα επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Προειδοποιούν μάλιστα πως δεν θα σταματήσουν την επίσχεση εργασίας αν δεν γίνει πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων.

Με προβλήματα η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική καθώς οι φαρμακοποιοί του νομού θα δίνουν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου συνεχίζουν επ΄ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Την ίδια ώρα, επ΄αόριστον εμπάργκο στην προμήθεια υγειονομικού υλικού επιβάλλει στα δημόσια νοσοκομεία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών, κάνοντας λόγο για οικονομική εξαθλίωση του κλάδου.

Ανεβαίνει από σήμερα το απεργιακό θερμόμετρο και στο χώρο της δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται έως τις 22 του μηνός, δικαστές και εισαγγελείς, με στάσεις εργασίας από τις 10.30 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου και με αναστολή δημοσίευσης όλων των ποινικών και πολιτικών αποφάσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις επί 20 ημέρες και των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία» κάλεσε τους δικαστικούς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Όπως τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984, είναι έτοιμος θα αρχίσει διάλογο μαζί τους, από αύριο το πρωί.
 
Έως τουλάχιστον τις 21 του μήνα θα συνεχιστεί η αποχή των ακαδημαϊκών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ  της χώρας, ενώ σε κατά τόπους συνελεύσεις θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους καθηγητές και δάσκαλοι. Οι καθηγητές θα λάβουν μέρος στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις 26 του μηνός.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσουν σε απεργία και εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς . 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.