ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

10:13 - 17 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Τα νέα μέτρα και οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα στο επίκεντρο του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταρρέουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα λοίσθια πνέει ένας από τους πετυχημένους θεσμούς του νεοελληνικού κράτους. Η αποδυνάμωσή τους από ανθρώπινο δυναμικό η έλλειψη πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και προπαντός η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας οδηγούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, πρώτα στον μαρασμό και μετά στο λουκέτο".

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα για τις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει "τα σκληρά μέτρα λιτότητας, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας έχουν οδηγήσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης".

 

ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί κρατούν κονδύλια 15 δισ. στο συρτάρι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πληγή» για την οικονομία αποτελεί η εικόνα που παρουσιάζουν οι ρυθμοί αξιοποίησης του ΕΣΠΑ. Από τα 24,3 δισ. μόλις τα 9,2 δισ. διοχετεύτηκαν στην αγορά την τελευταία πενταετία. Το πρόβλημα γίνεται οξύ λόγω της παρατεινόμενης κρίσης και των συνεπειών της στα εισοδήματα και στην επιχειρηματική δραστηριότητα".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σιωνιστικά υπερόπλα για ηλεκτρονική σκλαβιά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σατανικό Σχέδιο να μας κάνουνε... Ζόμπι (!!!) με Ψυχοτρονικά Οπλα που επιτίθενται στο Νευρικό Σύστημα!... Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει το μέτρο του μαρκαρίσματος κρατουμένων με ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί και πώς γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση πανικού έχουν περιέλθει χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια με τις ισχύουσες ασφαλιστικές διατάξεις, μετά την απαίτηση της Τρόικας να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για τη λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος, αυτόματα, στο 66ο έτος από το 2013 και το 67ο έτος από το 2014 και μετά".

 

ΕΣΤΙΑ: "Ο νέος φόρος στα ακίνητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις σχεδιάζει να επιβάλλη από το 2013 έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα, ενοποιώντας τον σημερινό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων δομημένων Επιφανειών που συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αποδείξεις: Σε ποιές δαπάνες η έκπτωση θα φτάνει το 100%".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.α.".

 

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Σε βέρτιγκο οι πολίτες για το αφορολόγητο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη χρυσή τομή αναζητεί το οικονομικό επιτελείο ανάμεσα στην αύξηση εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος και τη διατήρηση κάποιου αφορολόγητου ορίου. Η φορολογία από το πρώτο ευρώ θα ξεκινήσει από επιχειρηματίες και επιτηδευματίες, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν μείωση με συλλογή αποδείξεων".

 

ΤΑ ΝΕΑ: "Η σύνταξη στα 67 κλειδί για το πακέτο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέοι, αλλά και παλιοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα, θα είναι οι χαμένοι του νέου μέτρου για αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη από το 2013. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το μέτρο αυτό θεωρείται πλέον κλειδί για τη συμφωνία με την τρόικα".

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Εγκαταλείπουν το πετρέλαιο. Ενας στους δύο πολίτες αναζητά φθηνότερη θέρμανση".

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερχονται νέοι φόροι. Ανατροπές για πρόσθετα έσοδα 2 δισ."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό την πίεση της τρόικας, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «ανεβάζει ταχύτητα», προκειμένου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση των νέων ρυθμίσεων για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ώστε αυτές να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψάχνουν χρηματοδότηση για το σχέδιο επιμήκυνσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συνολική διευθέτηση του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος απασχολεί πλέον τους κοινοτικούς εταίρους, μετά τη δημοσιοποίηση, μέσω δηλώσεων κορυφαίων παραγόντων των πιστωτών, της πρόθεσής τους να αποδεχθούν το βασικό ελληνικό αίτημα, δηλαδή τη χορήγηση διετούς παράτασης (μέχρι το τέλος του 2016) του χρόνου προσαρμογής".

 

ΚΕΡΔΟΣ:" Κλειδώνει η επιμήκυνση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπορεί η Ελλάδα να μην αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο του χθεσινού Eurogroup, πλην όμως αυτά που πέτυχε στο περιθώριο των εργασιών του μπορούν να χαρακτηρισθούν ως σημαντικά κέρδη. Πρώτον επιβεβαιώθηκε η αλλαγή κλίματος, δεύτερον φάνηκε να κλειδώνει το θέμα της επιμήκυνσης και τρίτον υπάρχει άφθονος, ακόμη, χρόνος για διαπραγματεύσεις"

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.