ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: «Διχασμένη η τρόικα για την Ελλάδα»

09:43 - 17 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Θετικές γνώμες από την Ε.Ε., αρνητικά μηνύματα από ΕΚΤ και ΔΝΤ

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό, τα μέλη της τρόικας αξιολογούν πολύ διαφορετικά κυρίως τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Ενώ η Κομισιόν αξιολογεί πολύ θετικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της πληττόμενης από την κρίση χώρας της ευρωζώνης, η ΕΚΤ και κυρίως το ΔΝΤ περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την κατάσταση» υποστηρίζει το Spiegel.

Παράλληλα, εκτιμά ότι «ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία για το νέο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 11,5 δις. ευρώ, η χώρα σύμφωνα με τους ειδικούς του ΔΝΤ, δεν θα μπορέσει να πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ».

Το περιοδικό επικαλείται επίσης τη δήλωση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος εκπροσωπεί και την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, στην εφημερίδα Wall Street Journal: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, είτε μέσω παραίτησης των επίσημων πιστωτών από τις απαιτήσεις τους είτε μέσω επιπλέον δανείων με – ελπίζουμε – συμφερότερα επιτόκια» είχε πει ο κ. Κατσάμπας.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.