ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λουκέτο» και συγχωνεύσεις σε στρατόπεδα της χώρας

14:10 - 18 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος θα προχωρήσει στο κλείσιμο και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων σε όλη την χώρα.

Πέρα απο την παραπάνω απόφαση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο κλείσιμο δώδεκα κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με αποτέλεσμα τα κέντρα αυτά να φτάνουν μόλις τα εννέα.

 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών και για την απόφαση να μειωθεί κατά 15% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών. Παράλληλα θα περιοριστεί κατά 30% ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, απόφαση η οποία θα έχει επίδραση στον αριθμό των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο 30-35 ετών.
 
Μαζί με την πρόταση για μείωση των δαπανών του υπουργείου Άμυνας που κατευθύνονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών το Πεντάγωνο εισηγήθηκε στο οικονομικό επιτελείο περικοπές σε εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό να εξοικονομηθούν 437 εκατ.ευρώ.

 

Τα 333 εκατ.ευρώ σχεδιάζεται να μειωθούν από κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και εκτελούνται, ενώ ακόμη 104 εκατ.ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την ακύρωση προγραμμάτων για την αγορά όπλων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις ένοπλες δυνάμεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.