ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να αλλάξει το καθεστώς αδειών διέλευσης ζητά η ΟΦΑΕ

13:20 - 19 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Αναλυτικά η ανακοίνωση της η Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας

Σοβαρά εμπόδια στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδιοκτητών φορτηγών διεθνών μεταφορών, βάζει η παράλογη επιμονή της κυβέρνησης να διατηρεί το καθεστώς χορήγησης αδειών διέλευσης προς τρίτες χώρες.

 

Η ΟΦΑΕ με συνεχείς εκκλήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει επισημάνει τις δυσλειτουργίες του συστήματος και παρά το γεγονός ότι η λύση είναι απλή και μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος του δημοσίου, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν την έχει υιοθετήσει.

 

Σήμερα οι άδειες αυτές χορηγούνται από τα συνοριακά τελωνεία της χώρας (Ευζώνων, Δοϊράνης και Κήπων) και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτά, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι τους τελευταίους μήνες κάθε έτους να παρατηρείται τεχνητή έλλειψη αδειών, κάτι που σημαίνει την εμπορευματοποίηση των συγκεκριμένων αδειών, αλλά και ταυτόχρονη αναίτια «παράδοση» έργου σε ιδιοκτήτες φορτηγών άλλων χωρών.

 

Η ΟΦΑΕ ζητάει να αναλάβει την χορήγηση αυτών των αδειών, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, αφαιρώντας αφενός, εντελώς ανέξοδα, έργο από το δημόσιο και αφετέρου κάνοντας το σύστημα πιο αποδοτικό.

 

Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατό σε μία περίοδο που η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει ανάγκη στήριξης όσο ποτέ, η Πολιτεία χωρίς κανένα απολύτως λόγο να στέκεται εμπόδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.