ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας από τους απεργούς

11:16 - 26 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Πεδίον του Άρεως αυτή των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή

H συμμετοχή των ένστολων (στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας) στο συλλαλητήριο αλλά και η απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών να κλείσουν τα καταστήματά τους, θα στείλει στην κυβέρνηση και την Τρόικα – σύμφωνα με τα συνδικάτα- το ηχηρό μήνυμα ότι η αγανάκτηση έχει πλέον παλλαϊκά χαρακτηριστικά και η κοινωνία σύσσωμη αποκρούει τα σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και οι βενζινοπώλες έχουν εξαγγείλει ότι θα κλείσουν τα πρατήρια τους, κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές στο παρελθόν και μόνο για κλαδικά τους αιτήματα. Η γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε ήδη από τα μεσάνυχτα θα παραλύσει τη χώρα για 24 ώρες.

Οι εκπρόσωποι συνδικάτων εκτός από τις περικοπές θα καταγγείλουν και τη φορολογική επέλαση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και των συνταξιούχων με 70 δις έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών που επιβαρύνθηκαν με 3,5 δισ. επιβεβαίωσε ότι το φορολογικό σύστημα είναι άνισο και οι πολιτικοί εξακολουθούν να δείχνουν προκλητική ανοχή στην φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Εκτός από τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν και αιφνιδιαστικές καταλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

Το ποσοστό συμμετοχής των απεργών θα είναι καθοριστικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα προσδοκούν οι απεργίες και οι καταλήψεις να έχουν διάρκεια αλλά αυτό εξαρτάται από τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση έχουν πραγματοποιηθεί 26 γενικές απεργίες, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 26 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.