ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μισοί Έλληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

00:13 - 27 Σεπ 2012 | Συνεντεύξεις
Οι μισοί Έλληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους
Κατώτερη θέση ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτουν, θεωρούν ότι έχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, από τους οποίους μόνο 1 στους 2 είναι ικανοποιημένοι με την δουλειά τους

Σύμφωνα με αυτούς που μετείχαν έρευνα Workmonitor της Randstad Hellas, το 47% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της εργασίας του, λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό να απολυθούν ή να κλείσει η εταιρία στην οποία εργάζονται. Το μεγαλύτερο νούμερο το εμφανίζουν οι γυναίκες –που συνήθως πλήττονται περισσότερο από την ανεργία- ενώ οι άνδρες θεωρούν επίφοβη το μέλλον τους σε ποσοστό 45%.

Σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης από τη θέση εργασίας του, μπορεί να προκαλέσει εντύπωση το ότι οι γυναίκες δηλώνουν ευχαριστημένες σε ποσοστό που ξεπερνάει το μέσο όρο (57%) ενώ αντίθετα οι άνδρες εμφανίζονται πιο «δύσκολοι» αφού μόλις 4 στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εργασία τους.

Καλύτεροι από τη θέση εργασίας που κατέχουν


Αυτό που προκαλεί αίσθηση στη συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι υπο - στελεχώνται ανάλογα με το βαθμό εκπαίδευσης τους και τη θέση που κατέχουν. Αναλυτικά το 69% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα προσόντα που διαθέτει υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της εργασίας του, ενώ μόλις το 9% δήλωσε ότι διαθέτει λιγότερα προσόντα από αυτά που απαιτούνται για τη θέση. Ακόμα, αρκετοί εργαζόμενοι βλέπουν ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί τους εργάζονται σε θέσεις όπου οι απαιτήσεις είναι κατώτερες από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Από τους ερωτηθέντες μόνο το 33% εκτιμά ότι οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με υψηλό επίπεδο προσόντων, κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα διαθέσιμος ικανός αριθμός καλά εκπαιδευμένων και ταλαντούχων εργαζομένων.

Σε ερωτήσεις για το πώς βλέπουν τη ζήτηση στην αγορά εργασίας, το 44% των εργαζομένων αναμένει να υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο προσόντων μέσα στα επόμενα τρία έτη. Επίσης, το 39% πιστεύει ότι οι εργοδότες επενδύουν επαρκώς στην επαγγελματική τους ανάπτυξή (πρόσθετη κατάρτιση και εκπαίδευση) μέχρι το 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 27 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.