ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία ελπίζει σε εξομάλυνση των σχέσεων με την Γεωργία - Ο ρωσικός Τύπος κρατάει επιφυλάξεις

13:04 - 03 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς, η Ρωσία ελπίζει ότι μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές της Γεωργίας θα υπάρψει εξομάλυνση στις σχέσεις των δύο χωρών, ωστόσο Ο Τύπος της Ρωσίας δείχνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός...

«Είναι φανερό ότι η γεωργιανή κοινωνία ψήφισε υπέρ των αλλαγών. Ελπίζουμε ότι οι αλλαγές αυτές θα επιτρέψουν στο τέλος την εξομάλυνση και την εγκαθίδρυση εποικοδομητικών σχέσεων και σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού της Γεωργίας με τους γείτονές της. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ευπρόσδεκτη από τη Ρωσία», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν να συμμερίζονται την αισιοδοξία του για το κατά πόσο θα υπάρξει εξομάλυνση στις σχέσεις των δύο χωρών.

 

Η εφημερίδα Vedomosti αναφέρει χαρακτηριστικά «Είναι ελάχιστα πιθανό να μπορέσει το "Γεωργιανό 'Ονειρο" να βελτιώσει τις σχέσεις Γεωργίας-Ρωσίας. Ο γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι έχασε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο για την εξουσία. Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης θα δυσκολευτεί να βελτιώσει τη ζωή των ψηφοφόρων καθώς οι αντίπαλοί του είναι αυτοί που εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία της εκτελεστικής εξουσίας»

 

Η Rossiïskaïa gazeta γράφει «Η νίκη του συνασπισμού του Μπιτζίνα Ιβανισβίλι μπορεί να επιτρέψει την έναρξη διαλόγου με τη Ρωσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μελλοντικά θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Γεωργίας».

 

Η εφημερίδα Izvestia απο την μεριά της υπενθυμίζει πως «Ο Σαακασβίλι θα παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον ως το τέλος της προεδρικής του θητείας, η οποία ολοκληρώνεται το 2013», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μετάβαση στη νέα εποχή δεν είναι απλό πράγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.